Για παιδιά και αποπαίδια κατηγορεί ο Παναιτωλικός τη Super League για τον ορισμό των αγώνων

Tην οργισμένη αντίδραση του Παναιτωλικού, μέσω ανακοίνωσης, προκάλεσε το γεγονός ότι η Σούπερ Λίγκα και ο πρόεδρος της, Γιώργος Μποροβήλος λειτουργούν με την… λογική «παιδιά και αποπαίδια» όσο αφορά τον ορισμό των αγώνων!

Η ΠΑΕ ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ έστειλε σήμερα στον πρόεδρο της Super League κ. Γιώργο Μποροβήλο την παρακάτω επιστολή:
Η ανακοίνωση αλλαγής της ημέρας διεξαγωγής του αγώνα Λεβαδειακός – Ατρόμητος, ήταν μια έκπληξη για εμάς!!! Λίγες μέρες νωρίτερα είχαμε ενημερωθεί ότι ήταν αδύνατη η μετάθεση κατά δύο ώρες νωρίτερα του αγώνα Πλατανιάς – Παναιτωλικός (δηλαδή, να αρχίσει στις 3.00 αντί 5.15, σύμφωνα με αίτημα που καταθέσαμε από τον Μάρτιο), προκειμένου να επιστρέψει η αποστολή μας από τα Χανιά το βράδυ της Κυριακής και όχι το μεσημέρι της Δευτέρας.

Στις αρχές Μαρτίου είχαμε έγκαιρα υποβάλλει αντίστοιχο αίτημα, που απορρίφθηκε και τότε. Τι ζητούσαμε; Να αλλάξει κατά δύο ώρες η έναρξη του αγώνα με την Ξάνθη, προκειμένου η αποστολή να προλάβει την πτήση επιστροφής και όχι να ταλαιπωρηθεί με 10ωρο ταξίδι με λεωφορείο. Ή να γίνει ο αμέσως επόμενος αγώνας με τον Λεβαδειακό Κυριακή αντί για Σάββατο που είχε οριστεί.Και τότε ΟΧΙ εισπράξαμε, παρότι τους τελευταίους μήνες έχουν γίνει αλλαγές (ημέρας ή ώρας διεξαγωγής) σε δεκάδες αγώνες.Γνωρίζετε ότι ο Παναιτωλικός είναι η μόνη ομάδα που αναγκάζεται να πραγματοποιεί ΟΛΕΣ τις μετακινήσεις του οδικώς, αφού δεν υπάρχει κοντινό αεροδρόμιο. Όπως γνωρίζετε ότι στο μισό πρωτάθλημα αγωνίζεται με αντιπάλους που προέρχονται από ρεπό (ακολουθούμε το πρόγραμμα της Νίκης Βόλου) και «ξεχρεωμένους» από ποινές.

Κύριε πρόεδρε,
Ποιος είναι ο λόγος που σε οδήγησε να λάβεις μια τέτοια απόφαση και με ποιο δικαίωμα αλλάζεις μια απόφαση του Δ.Σ. χωρίς προηγούμενη ενημέρωση ομάδων που τις αφορά έμμεσα ή άμεσα; Αλήθεια, πώς λαμβάνονται οι αποφάσεις για τέτοιου είδους αιτήματα; Ποια είναι τα κριτήρια που οδηγούν στην αποδοχή ή απόρριψή τους; Ισχύουν ίδια “μέτρα και σταθμά” για όλες τις ομάδες ή υπάρχουν “πατρίκιοι και πληβείοι”;Πότε, ποιος και γιατί αποφάσισε την μετάθεση του συγκεκριμένου αγώνα, μιας καθοριστικής αγωνιστικής για τη διαμόρφωση της τελικής βαθμολογικής κατάταξης;Έπρεπε ή όχι να λάβουν γνώση του αιτήματος και της πρόθεσής σας να το ικανοποιήσετε οι υπόλοιπες ομάδες, πριν δουν την ανακοίνωση της απόφασής σας στην ιστοσελίδα της Super League;

Περιμένουμε να μας ενημερώσετε για το τι συνέβη και να μας πείσετε ότι δεν υπάρχει σκοπιμότητα στη συγκεκριμένη αλλαγή του αγώνα Λεβαδειακός – Ατρόμητος.Προφανώς και δεν θα μας ικανοποιήσει σε καμία περίπτωση η δικαιολογία της μετάθεσης για κοινή ημέρα και ώρα έναρξης με αγώνες άλλων ομάδων με κοινό βαθμολογικό στόχο. Αντιθέτως θα το εκλάβουμε ως προσβλητικό εμπαιγμό, γιατί, αν πραγματικά υπήρχε τέτοια ανάγκη και θέλατε ίσους (και δίκαιους) όρους, μπορούσε να αποφασίσει το Δ.Σ. (και όχι κάποιο «αόρατο όργανο») κοινή ημέρα και ώρα έναρξης όλων των αγώνων της 32ης αγωνιστικής.

Κύριε πρόεδρε,
Λυπούμαστε που σε μια τόσο ταραγμένη και εξαιρετικά δύσκολη για το ποδόσφαιρο εποχή, αντί να προβληματιζόμαστε και να διορθώνουμε λάθη και αδυναμίες μας, ακόμα και στα αυτονόητα επιτρέπουμε να πέφτουν “σκιές” σκοπιμότητας και εξυπηρέτησης συμφερόντων.