Έπιασε κορυφή η Ομόνοια Ναυπάκτου!

Σπουδαία νίκη κατάφερε να πετύχει η γυναικεία ομάδα της Ομόνοιας Ναυπάκτου στο κατάμεστο από κόσμο κλειστό του Παπαχαραλαμπείου Σταδίου, με 3-1 σετ επί της πρωτοπόρου, ως την προηγούμενη αγωνιστική, Γαλήνης Πάτρας, ισοφαρίζοντας το σκορ του πρώτου αγώνα και παίρνοντας προβάδισμα με διαφορά μόλις τριών πόντων. Με το αποτέλεσμα αυτό η Ομόνοια έπιασε την κορυφή της ειδικής βαθμολογίας και εξαρτάται πλέον από τα δικά της αποτελέσματα στα δύο παιχνίδια που απομένουν αν θα καταφέρει να διατηρηθεί εκεί ως το τέλος.

Το παιχνίδι ήταν το καθοριστικότερο, ως τώρα, των play off. Η Γαλήνη είχε καταφέρει να νικήσει στον πρώτο γύρο στην Πάτρα με 3-1 σετ και με τη διαφορά των πόντων σε εκείνο το παιχνίδι να είναι υπέρ των πατρινών στο +4 (91-87). Η Ομόνοια για να υπερτερεί στη βαθμολογία χρειαζόταν νίκη με 3-0 σετ ή με 3-1 εφόσον κάλυπτε και το χάντικαπ της διαφοράς των πόντων του πρώτου αγώνα. Εκ των πραγμάτων το παιχνίδι ήταν κρίσιμο και ο κόσμος της Ναυπάκτου ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα των κοριτσιών για ενίσχυση γεμίζοντας το κλειστό γυμναστήριο του Παπαχαραλαμπείου Σταδίου δημιουργώντας μια πολύ όμορφη ατμόσφαιρα.

Το παιχνίδι ξεκίνησε καλά για την Ομόνοια που είχε ένα μικρό προβάδισμα ως το 7-4 όμως με συνεχόμενους πόντους της Σάλαρη από τη θέση ένα γρήγορα η διαφορά αντιστράφηκε σε 7-10. Οι δύο ομάδες από το σημείο εκείνο και μετά συμβάδιζαν στο σκορ και εναλλασσόντουσαν στο προβάδισμα κατακτώντας τον κάθε πόντο με πολύ κόπο και μετά από μεγάλες σε διάρκεια φάσεις. Με ένα μικρό σερί τριών πόντων η Γαλήνη μετάτρεψε το εις βάρος της 18-17 σε υπέρ της 18-20 και πάλι με τη Σάλαρη αλλά η απάντηση ήταν άμεση από τις γηπεδούχες που έχοντας την Κότσιαλου στη θέση σερβίς έκαναν ένα σερί 7-0 τελειώνοντας το σετ με 25-20.

Η καλή εικόνα για την Ομόνοια χάλασε στο δεύτερο σετ. Η Γαλήνη πήρε από το ξεκίνημα διαφορά, οι ναυπάκτιες δεν μπόρεσαν να αντιδράσουν κάνοντας πολλά λάθη σε υποδοχή και σερβίς και η Γαλήνη κατάφερε όχι μόνο να ισοφαρίσει σε 1-1 τα σετ αλλά να πάρει και μεγάλη διαφορά 13-25 με τους πόντους πλέον να παίζουν σημαντικό ρόλο για το πλεονέκτημα στην ισοβαθμία ανάμεσα στις δύο ομάδες. Παρά τη απογοήτευση για το χαμένο σετ τα κορίτσια του Γιώργου Μητρόπουλου μπήκαν αποφασισμένα στο τρίτο σετ. Με την Κονίδα στο σερβίς και επιθετική τριάδα τις αδελφές Πατακοπούλου στα άκρα και την Μαστρογεωργίου στο κέντρο έκαναν ένα σερί 7-0 ροκανίζοντας χτίζοντας από την αρχή τη διαφορά. Η Γαλήνη μείωσε στο 12-8 αλλά με τα σερβίς της Σχίζα το σκορ έγινε 16-8 αποκαθιστώντας τη διαφορά που στο τέλος του σετ ήταν 25-14.

Στο ξεκίνημα του τετάρτου σετ το σκορ ήταν ήδη 2-1 σετ υπέρ τη Ομόνοιας και η διαφορά των πόντων στο +4 υπέρ των γηπεδούχων, είχε δηλαδή ισοφαριστεί η διαφορά του πρώτου αγώνα. Πρακτικά αυτό σήμαινε πως ο νικητής του τετάρτους σετ θα ήταν και αυτός που θα έπαιρνε το προβάδισμα στην ισοβαθμία και θα είχε το πλεονέκτημα στη συνέχεια του πρωταθλήματος για την κατάκτηση του τίτλου στο Τοπικό Πρωτάθλημα και την άνοδο στη Β’ Εθνική κατηγορία.
Οι δύο ομάδες συμβάδιζαν στο σκορ παίζοντας όμορφο βόλεϊ ως το 10-9. Με ένα σερί 6-0 με τη Μαριάννα Πατακοπούλου στο σερβίς έδωσε αέρα επτά πόντων στην Ομόνοια (16-9) αλλά οι πατρινές δεν το έβαλαν κάτω. Μείωσαν σταδιακά τη διαφορά φτάνοντας το παιχνίδι στον πόντο στο 20-19 και λίγο μετά στο 22-21. Ψύχραιμη η Ομόνοια στο τέλος πήρε το σετ με 25-22 κατακτώντας το παιχνίδι 3-1 σετ αλλά καλύπτοντας και τη διαφορά των τεσσάρων πόντων του πρώτου αγώνα αφού με συνολικό σκορ 88-81 πήγαν στο +7.

Πολύ καλή απόδοση από το σύνολο των παικτριών της Ομόνοιας που αντέδρασαν πολύ καλά όταν το παιχνίδι άρχισε για αυτές να “στραβώνει”. Υπέροχος ο κόσμος στις εξέδρες έδωσε παλμό και ώθησε τα κορίτσια στο να ξεπεράσουν τα αγωνιστικά τους προβλήματα.

Το πρωτάθλημα όμως δεν τελείωσε με το παιχνίδι αυτό. Απομένουν δύο αγωνιστικές και για τις δύο ομάδες. Για την Ομόνοια αυτή την Κυριακή στην Καλαμάτα με τη νεανική ομάδα του Ποσειδώνα και το επόμενο Σάββατο με την Ακράτα στη Ναύπακτο. Αντίθετη πορεία σε έδρες και αντιπάλους έχει η Γαλήνη που ελπίζει σε στραβοπάτημα της Ομόνοιας πλέον για να πάρει αυτή την πρώτη θέση. Η Ομόνοια με δύο καθαρές νίκες (3-0 ή 3-1) στις δύο τελευταίες αγωνιστικές έχει τη δυνατότητα να κατακτήσει το πρωτάθλημα οποιαδήποτε κι αν είναι τα άλλα αποτελέσματα.

Ομόνοια Ναυπάκτου (Γιώργος Μητρόπουλος): Πατακοπούλου Μοσχ., Κονίδα, Νάκη, Θεοδωροπούλου, Κότσιαλου, Σχίζα, Πατακοπούλου Μαρ., Μαστρογεωργίου, Ράμμου, Γουγουσάκη, Μποβιάτση, Καλπύρη.
ΑΟ Γαλήνη Πάτρας (Νίκος Κορδός): Κοντογεωργά, Κώη, Φωτεινάκη, Βουκελάτου, Σάλαρη, Σπανού, Λαζαρίδη, Χαϊτογλου, Αντερριώτη.

Η διοίκηση, η προπονητική ομάδα και κυρίως οι αθλήτριες της Ομόνοιας ευχαριστούν όλο αυτό τον κόσμο που βρέθηκε στο Παπαχαραλάμπειο Στάδιο τη περασμένη Κυριακή και δίνει μαζί τους νέο ραντεβού το επόμενο Σάββατο 9 Μαΐου στο τελευταίο παιχνίδι με την Ακράτα.

Η προτελευταία αγωνιστική των play off θα διεξαχθεί αυτή την Κυριακή με την Γαλήνη να αγωνίζεται εκτός έδρας στην Ακράτα και την Ομόνοια να ταξιδεύει στην Καλαμάτα όπου θα αντιμετωπίσει τον τοπικό Ποσειδώνα.

Η Βαθμολογία στα play off ανόδου για τη Β’ Εθνική κατηγορία μετά από τέσσερις αγώνες είναι:
Ομάδα Βαθμοί (Σετ)
1. Ομόνοια Ναυπάκτου 9 (10-5)
2. Γαλήνη Πάτρας 9 (10-5)
3. Ποσειδώνας Καλαμάτας 5 (6-9)
4. ΑΟ Ακράτας 1 (5-12)