Κέρδισε το χειροκρότημα η θεατρική παράσταση «Δαίδαλος και Ίκαρος» από το «Παναγία Ελεούσα»

Η θεατρική ομάδα των εκπαιδευομένων νέων του Εργαστηρίου «ΠΑΝΑΓΙΑ ΕΛΕΟΥΣΑ» με τη συνεργασία του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Αγρινίου παρουσίασε στο κοινό του Αγρινίου τη θεατρική παράσταση «ΔΑΙΔΑΛΟΣ & ΙΚΑΡΟΣ » το Σάββατο 25 Απριλίου 2015 και ώρα
8μμ στην αίθουσα του Δημοτικού Θεάτρου Αγρινίου.

Την παράσταση τίμησαν με την παρουσία τους ο Δήμαρχος Αγρινίου κ. Γιώργος Παπαναστασίου, οι Αντιδήμαρχοι κ. Νίκος Καζαντζής, κ. Ανδρέας Καλαμπαλίκης και η κ. Μαρία Παπαγεωργίου, καθώς και η Επισμηναγός κ. Γεωργία Βερβιτσιότη από την131 Σμηναρχία Μάχης.Χαιρετισμό απηύθυνε ο Δήμαρχος Αγρινίου κύριος Γιώργος Παπαναστασίου, ο οποίος για άλλη μια φορά εξήρε το έργο του «ΠΑΝΑΓΙΑ ΕΛΕΟΥΣΑ» στην μέχρι τώρα πορεία του. Στη συνέχεια η Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου κυρία Διονυσία Σαμαντά προλόγισε την παράσταση με το καλωσόρισμα των επισήμων και όλων των παρισταμένων, και τόνισε το ρόλο του θεάτρου στη ζωή και τη λειτουργία του Εργαστηρίου. Η κυρία Σαμαντά εξήγησε ότι το θέατρο δίνει τη δυνατότητα στους νέους να απελευθερώσουν τις όποιες σωματικές και πνευματικές δυνάμεις διαθέτουν, να αποκτήσουν αυτοπεποίθηση. Από την άλλη, το θέατρο σίγουρα βοηθάει τους νέους στην κοινωνικοποίησή τους και την κοινωνία να ευαισθητοποιηθεί έναντι των ατόμων με τη νοητική υστέρηση αναγνωρίζοντας τα δικαιώματά τους και την ισοτιμία τους.

Θεατρική παράσταση «Δαίδαλος και Ίκαρος» από το Παναγία ΕλεούσαΠλήθος κόσμου κατέκλυσε την αίθουσα του Δημοτικού θεάτρου και καταχειροκρότησαν τους νέους του Εργαστηρίου και τους εργαζόμενους που κατάφεραν να τους βοηθήσουν σε ένα μαγικό ταξίδι στο παρελθόν μέσα από το μύθο, τη μουσική, το χορό, το τραγούδι. Το έργο ήταν διασκευή του αρχαιοελληνικού μύθου «ΔΑΙΔΑΛΟΣ & ΙΚΑΡΟΣ» από την Επίτιμο Πρόεδρο και Ιδρύτρια του «ΠΑΝΑΓΙΑ ΕΛΕΟΥΣΑ» κυρία Μαρία Τσούτσου. Την παράσταση επιμελήθηκαν από τεχνικής πλευράς στα σκηνικά όπου και τους ευχαριστούμε, ο κ. Βασίλης Ραμμόπουλος, στους φωτισμούς ο κ. Δημήτρης Παπαδάκης και στη σκηνή ο κ. Νίκος Βελτσίστας. Τα έξοχα κοστούμια της παράστασης ήταν σχεδιασμένα από την εξαίρετη ενδυματολόγο κ. Λαμπρινή Καρδαρά και ράφτηκαν στα δύο τμήματα ραπτικής του Εργαστηρίου. Τη θαυμάσια μουσική επιμέλεια είχαν οι μουσικοί Γιώργος Αθανασόπουλος και Ευσταθία Γρέντζελου. Η υπέροχη χορογραφία ήταν της κ. Στέλλας Παπαδοπούλου. Στο τραγούδι μάγεψαν με τις φωνές τους οι κυρίες Ευσταθία Γρέντζελου και Βάσω Σκαμνέλου-Τσαρούχη. Έπαιξαν οι μουσικοί: Γιώργος Αθανασόπουλος, λύρα, Κώστας Τσαρούχης, ούτι και Μάκης Φεγγούλης, κρουστά.

Στην παράσταση συμμετείχαν 33 εκπαιδευόμενοι νέοι του Εργαστηρίου και 10 εργαζόμενοι. Η θεατρική παράσταση θα δοθεί ξανά την Κυριακή στις 10 Μαΐου 2015, 8:00μμ. στην αίθουσα εκδηλώσεων της πρώην Νομαρχίας Αιτωλ/νίας και την Δευτέρα 18 Μαΐου 2015 στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών.

Με ιδιαίτερη τιμή
Το Διοικητικό Συμβούλιο
Του Εργαστηρίου «ΠΑΝΑΓΙΑ ΕΛΕΟΥΣΑ»
Μεσολόγγι – Αγρίνιο