Υποψήφιοι διοικητές ὧν οὐκ ἔστιν ἀριθμός

Στοίβες τα βιογραφικά στο Υπουργείο Υγείας για τις θέσεις των διοικητών στα νοσοκομεία της Aιτωλοακαρνανίας, που για ευνόητους λόγους ενδιαφέρουν αρκετά την ηγεσία του Υπ. Υγείας.

Η λίστα των ενδιαφερομένων είναι μακρά και περιέχει διαφόρων ειδών υποψηφίους. Πασοκογενείς, παλιούς αριστερούς, Συριζαίους αλλά και “Ανεξάρτητους Έλληνες”. Όλοι θα υποβληθούν από τη δοκιμασία της εξέτασης του βιογραφικού τους, υπό το πρίσμα όμως της νομής των θέσεων ανάμεσα στις τάσεις του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ. Εξάλλου οι περισσότεροι θεωρούν ότι οι συγκεκριμένες θέσεις είναι πολιτικές, είναι χαρακτηριστικό ότι στη νομαρχιακή του ΣΥΡΙΖΑ όταν συζητήθηκε το θέμα -όπως είναι σε θέση να γνωρίζει το ΑγρίνιοCulture.gr- μόνο ένας τόλμησε να εκφέρει διαφορετική γνώμη και να πει το αυτονόητο : πως η δημόσια διοίκηση πρέπει να μείνει μακριά από τα κόμματα και τις ίντριγκές τους. Παρ΄όλα αυτά πολλοί είναι αυτοί που έθεσαν εαυτόν στη…. διάθεση του Υπουργείου, όπως επίσης αρκετοί που δεν έχουν δείξει οι ίδιοι ενδιαφέρον, αλλά τα ονοματά τους συζητιούνται πολύ.

Στην ονοματολογία σύμφωνα με πληροφορίες του ΑγρίνιοCulture.gr προεξάρχουσα θέση έχουν τα τοπικά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, με τους Γ. Παληογιώργο, στέλεχος της νομαρχιακής, Π. Ζέρη, γραμματέας της Δημοτικής Οργάνωσης Αγρινίου και Β. Μπίτα πρώην γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ Αγρινίου και εργαζόμενος στο νοσοκομείο Αγρινίου να ακούγονται. Από τους προαναφερθέντες κατά πολλούς τις περισσότερες πιθανότητες συγκεντρώνει ο Γ. Παληογιώργος, λόγω της εξειδίκευσης των σπουδών του, όπως λέγεται. Από την δημοτική παράταξη του ΣΥΡΙΖΑ στο Αγρίνιο φέρεται να υπάρχει ενδιαφέρον από τον επικεφαλής, Δημήτρη Τραπεζιώτη, αλλά και το δημοτικό σύμβουλο Στ. Καμμένο. Με τον πρώτο να διαψεύδει ότι επιθυμεί θέσεις. Αξίζει να σημειωθεί ότι από τη δημοτική παράταξη του ΣΥΡΙΖΑ στο Μεσολόγγι προέρχεται και το φαβορί για το νοσοκομείο Μεσολογγίου, που δεν είναι άλλος από τον επικεφαλής Π. Παπαδόπουλο. Ειδική περίπτωση είναι σύμφωνα με πληροφορίες του ΑγρίνιοCulture.gr, αυτή τμηματάρχη σε μια από τις πιο σημαντικές διευθύνσεις στο δήμο Αγρινίου, που μάλιστα λέγεται ότι διαθέτει το πιο “βαρύ” βιογραφικό.

Τη λίστα των υποψηφίων – ενδιαφερομένων φέρεται να συμπλήρώνουν και κάποιοι πασοκογενείς προερχόμενοι από την αυτοδιοίκηση. Ξεχωρίζει η περίπτωση του πρώην συμβούλου της παράταξης Μοσχολιού Γ. Μπίνα, που είχε διατελέσει διοικητής στο νοσοκομείο Αγρινίου επί κυβερνήσεως ΓΑΠ στην απαρχή της εφαρμογής των μνημονιακών πολιτικών στην Υγεία. Βέβαια αν αρχικά προκρίνονταν η υποψηφιότητά του, λέγεται ότι θα μετρήσει πολύ το αρνητικό κλίμα που επικρατεί στις τάξεις των εργαζομένων του νοσοκομείου Αγρινίου για αυτόν. (Ο κ. Μπίνας επικοινώνησε με το ΑγρίνιοCulture.gr και η απάντησή του δημοσιεύεται στο τέλος της ανάρτησης). Η Κωνσταντούλα Κατσαρή, πρώην αντιδημάρχος του Π. Μοσχολιού περιλαμβάνεται στην ονοματολογία, ωστόσο λέγεται ότι δεν έχει πείσει μέχρι τώρα το τοπικό ΣΥΡΙΖΑ, ούτε για τις αριστερές της ιδέες, ούτε για τις γνώσεις της στα επιμέρους θέματα της Υγείας. Μια ακόμη πρώην αντιδήμαρχος του Π. Μοσχολιού, η Μαργαρίτα Σεπράνου, φέρεται να ενδιαφέρεται για το νοσοκομείο Μεσολογγίου και η θητεία της στα ζητήματα της πρόνοιας και της κοινωνικής αλληλεγγύης σίγουρα μετράει, αλλά κανείς δεν ξέρει αν αρκεί…

Το πάζλ συμπληρώνουν δυο πολιτευτές του Ανεξάρτητων Ελλήνων ο Ευάγγελος Παπαγεωργίου και ο Παναγιώτης Μιχαλάτος. Ο πρώτος έγινε ευρέως γνωστός από την κόντρα του με την οικογένεια Καραγκούνη και την υπόθεση του μαγνητικού τομογράφου του νοσοκομείου Αγρινίου, λέγεται μάλιστα ότι για το λόγο αυτό χαίρει εκτίμησης ακόμη και εντός του τοπικού ΣΥΡΙΖΑ, ενώ ο δεύτερος λέγεται ότι διαθέτει τα τυπικά προσόντα που απαιτεί η διαδικασία.

Νεότερη ενημέρωση :
Σήμερα (6/5) το ΑγρίνιοCulture.gr έλαβε απάντηση από τον κ. Γιάννη Μπίνα, με την οποία ο ίδιος ξεκαθαρίζει πως ουδέποτε επιδίωξε να επανέλθει στη διοίκηση του Νοσοκομείου Αγρινίου. Αναλυτικά η απάντησή του :
“Οι αναφορές και εκτιμήσεις για το πρόσωπο μου είναι παντελώς άστοχες και απολύτως αβάσιμες δεδομένου πως ουδέποτε επιδίωξα να επανέλθω στη διοίκηση του Νοσοκομείου Αγρινίου, ουδέποτε συμμετείχα σε οποιαδήποτε σχετική διαδικασία και βεβαίως ουδέποτε εξουσιοδότησα άλλους να το κάνουν για λογαριασμό μου. Είναι απορίας άξιο ωστόσο ποιες και ποιων σκοπιμότητες εξυπηρετεί η διακίνηση του ονόματος μου στο μπαράζ σχετικών δημοσιευμάτων, όπως το προαναφερόμενο του agrinioculture.gr και μάλιστα χωρίς να έχετε κάνει το προφανές, δηλαδή να επικοινωνήσετε μαζί μου για να πληροφορηθείτε την αλήθεια σε ότι τουλάχιστον με αφορά”.

Διευκρίνιση από το ΑγρίνιοCulture.gr : Το ρεπορτάζ της ονοματολογίας για τον πιθανό νέο διοικητή στο νοσοκομείο Αγρινίου, απλώς και μόνο καταγράφει το ότι γίνεται συζήτηση γύρω από το ονόμα του κ. Μπίνα, ιδίως στις τάξεις μερίδας εργαζομένων στο νοσοκομείο. Αν αυτή η συζήτηση εμπεριέχει σκοπιμότητες ή όχι και ποιες μπορεί να αυτές, το ρεπορτάζ -που δεν μπορεί να ευθύνεται για αυτές είτε υπάρχουν, είτε όχι- δεν μπορεί επίσης πέραν της καταγραφής να κάνει δίκη προθέσεων όσων λέγονται σε μια συζήτηση – ονοματολογία, που είναι γνωστό ότι έχει ανοίξει το τελευταίο διάστημα.

Δ.Π