Από το Porto Carras με τα έξοδα πληρωμένα αντιστέκονται οι αυτοδιοικητικοί

Στη Χαλκιδική χτυπά η καρδιά της Αυτοδιοίκησης από σήμερα, αφού ξεκινά σήμερα το συνέδριο της ΚΕΔΕ που θα διαρκέσει μέχρι το Σάββατο. Εκεί θα βρεθούν και αρκετοί αιρετοί από την περιοχή μας…

Η επιλογή της Χαλκιδικής ως τόπο διεξαγωγής του συνεδρίου είναι εξαιρετική. Η ΚΕΔΕ έχει καταλάβει το Porto Carras Grand Resort* (το γνωστό από την ντροπολογία Πάχτα – Στέγγου )και να δυο άλλα ξενοδοχειάκια… Και φυσικά για τους αιρετούς μας, που πάντα είναι ερωτευμένοι με την Αυτοδιοίκηση, τα έξοδα είναι πληρωμένα… Προχθες η βουλή ενέκρινε πίστωση για τα διόδια των βουλευτών, οι αυτοδιοικητικοί μας από τη χλίδα του Porto Carras, επίσης με έξοδα δικά μας, θα μιλήσουν για το πόσο βάναυσα φέρεται η κεντρική εξουσία στην Αυτοδιοίκηση… Αλλά από ό,τι φαίνεται και η αυτοδιοικητικοί έχουν τα προνόμιά τους. Όπως οι βουλευτές με τα 6 χιλιάρικα το μήνα δεν μπορούν να συντηρούν αυτοκίνητο και θέλουν κρατικό, έτσι κάποιοι δήμαρχοι με 3,5 χιλιάρικα μισθό, με έξοδα παράστασης, με αποζημιώσεις από νομικά πρόσωπα των δήμων κτλ δεν μπορούν να χαλάσουν από τη τσέπη τους για ένα διήμερο στη Χαλκιδική.

Ενδεικτικό των εξόδων είναι ότι η ΠΕΔ Δυτικής Ελλάδος πήρε απόφαση να συμμετέχουν στο Ετήσιο Συνέδριο της ΚΕΔΕ οι εκπρόσωποι της Π.Ε.Δ. Δ.Ε. της Γ.Σ. της ΚΕΔΕ, όλοι οι Δήμαρχοι της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, τα μέλη του Δ.Σ. και του Ε.Σ. της Π.Ε.Δ. Δ.Ε και μάλιστα για το σκοπό αυτό δέσμευσε τρεις κωδικούς με συνολικές πιστώσεις 42.000 ευρώ… Μάλιστα -όπως πληροφορείται η στήλη- υπάρχουν κάποιοι δήμοι, όπως ένας δήμος της Αιτωλοακαρνανίας, που πήραν απόφαση να διαθέσουν τα έξοδα για να παραστούν στο συνέδριο της ΚΕΔΕ και μέλη των δημοτικών τους συμβουλίων, που δεν περιλαμβάνονται στις αποφάσεις των κατά τόπους ΠΕΔ. Και το ταξιδάκι στη Χαλκιδική φυσικά για αρκετούς θα γίνει συν γυναιξί και τέκνοις (και κατοικιδίων για όσους διαθέτουν) και εννοείται και αυτά πληρωμένα.

*Το Porto Carras Grand Resort, το πληρέστερο ξενοδοχειακό συγκρότημα στην Ελλάδα, βραβευμένο εννέα φορές από το Conde Nast Traveller, αποτελείται από δύο πεντάστερα Ξενοδοχεία, μία επιβλητική, παγκοσμίου φήμης Βίλα, ένα πολυτελές Καζίνο και δύο Κέντρα Θαλασσοθεραπείας και Spa. Επιπλέον, διαθέτει ένα διεθνών προδιαγραφών γήπεδο Golf 18 οπών, μία ιδιωτική Μαρίνα με 315 θέσεις ελλιμενισμού, το μεγαλύτερο και ένα από τα καλύτερα εξοπλισμένο Συνεδριακό Κέντρο της Βόρειας Ελλάδος, Ιππικό Όμιλο, Tennis Club εννέα γηπέδων, Καταδυτικό Όμιλο, Ναυτικό Όμιλο και επίσης το μεγαλύτερο βιολογικό αμπελώνα της Ελλάδος. Το συγκρότημα επίσης περιλαμβάνει 3 ελικοδρόμια και 2 υδατοδρόμια για εκείνους που ταξιδεύουν με στυλ!