Απ. Κοιμήσης: Τα ανοιχτά πουκάμισα δεν σημαίνουν και … κατεβασμένα παντελόνια!

Την πιο σκληρή στάση απέναντι στην Κυβερνητική πολιτική και ειδικότερα στο θέμα της μεταφοράς των αποθεματικών στην τράπεζα της Ελλάδος κράτησε ο Δημάρχος Αμφιλοχίας Απ. Κοιμήσης απευθυνόμενους προς την Κυβέρνηση ότι «αν εκείνοι έχουν ανοιχτά τα πουκάμισα τους δεν σημαίνει ότι οι άνθρωποι της Αυτοδιοίκησης θα έχουν κατεβασμένα τα παντελόνια τους!..». Η φράση αυτή προκάλεσε την έντονη αντίδραση από μέρος των συνέδρων όμως ο κ. Κοιμήσης έκανε ρελάνς με μια ενδιαφέρουσα πρόταση… Πρότεινε αντί για τα διαθέσιμα των Δήμων η Κυβέρνηση να κρατήσει δύο μισθούς από Δημάρχους και όλα τα στελέχη της τοπικής Αυτοδιοίκησης και της Κυβέρνησης ώστε να αποκομίσει τα ίδια χρήματα που πρόκειται να διατεθούν για τα ρέπος που χρειάζεται το Υπουργείο οικονομικών!

“Εάν η χώρα κινδυνεύει για 200 – 250 εκατομμύρια, γιατί τόσα είναι τα λεφτά τα οποία είναι απαιτητά, προτείνω για 2 μήνες να μην πάρουμε αυτή την άθλια αποζημίωση που έχουμε ως Δήμαρχοι, το χιλιάρικο και τα χίλια πεντακόσια και το ίδιο θα πράξουν και όλοι οι κρατικοί λειτουργοί στο κράτος, με πρώτους τους Βουλευτές. Και να σώσουμε τη χώρα.” είπε χαρακτηριστικά.

Ανοησίες ότι ο Καλλικράτης ήταν επινόημα της Τρόικα
Αναφερόμενος ο κ. Κοιμήσης στις εξαγγελίες της κυβέρνησης για ριζική αλλαγή του Καλλικράτη, σημείωσε:«Ο Καλλικράτης δεν είναι επινόημα της Τρόικα. Τι ανοησίες είναι αυτές; Είναι απαίτηση της Αυτοδιοίκησης για να υπάρξει ισχυροποίηση της τοπικής δημοκρατίας της εξουσίας στη χώρα. Και τώρα πάμε να ξανά γυρίσουμε πάλι πίσω σε αυτή την κατάσταση».