Βιγιαφάνιες: Τυχερός που αγωνίζομαι σε ομάδα που τα παρέχει όλα

φωτό : paravatos.eu

Ο Λούκας Βιγιαφάνιες «αποκαλύπτεται» αποκλειστικά στο Joinsports με την λήξη της αγωνιστικής σεζόν και μιλά για την φετινή αγωνιστική του εμπειρία που ολοκληρώθηκε με τον Παναιτωλικό να κατατάσσεται λίγο πρiν κόψει το νήμα της συμμετοχής στα play-off. Aκόμη μιλά για την ζωή του στο Αγρίνιο, το «φημολογούμενο» ενδιαφέρον της ΑΕΚ και του Ολυμπιακού, δείχνει την προτίμηση του στην Μπαρτσελόνα σχετικά με την κατάκτηση του Champions League, δεν κρύβεται σχετικά με τα συμβαίνοντα στο ελληνικό ποδόσφαιρο, και μοιράζεται μαζί μας το ποδοσφαιρικό του όνειρο.

Συνέντευξη στους Σωτήρη Νούσια και Χρήστο Λεμονιά

φωτό : paravatos.eu
φωτό : paravatos.eu
Δεν είναι λίγες οι φορές που τη φετινή αγωνιστική σεζόν ο συγκεκριμένος ποδοσφαιριστής ξεσήκωσε τα πλήθη στο άκρως ποδοσφαιρικό γήπεδο του Αγρινίου. Απαράμιλλη τεχνική κατάρτιση, πολλά καντάρια μπάλα και ένας από τους μεγάλους πρωταγωνιστές της φετινής εξαιρετικής πορείας του Παναιτωλικού στη φετινή κούρσα της Super League.

Μπορεί να μην ξεκίνησε όπως θα ήθελε ο ίδιος, καθώς ένας τραυματισμός τον πήγε πίσω, ωστόσο στο παιχνίδι με την Ξάνθη στις 2 Νοεμβρίου, έκλεψε κυριολεκτικά την παράσταση και από τότε σε κάθε αναμέτρηση ήταν από τους κορυφαίους. Εξαιρετικός χαρακτήρας, σεμνός, ταπεινός, ο Λούκας Βιγιαφάνιες έδειξε πως μόνο τυχαίος δεν είναι. Άλλωστε οι ποδοσφαιριστές συστάσεις έκαναν λόγο το περασμένο καλοκαίρι για έναν άκρως ταλαντούχο ποδοσφαιριστή με εξαιρετικές περγαμηνές. Ο μικρός «μάγος» όπως τον αποκαλούν, μιλάει αποκλειστικά στο Joinsports.gr για πρώτη φορά μετά την ολοκλήρωση των αγωνιστικών υποχρεώσεων και αναφέρεται σε όλα. Στη φετινή πορεία της ομάδας του, στο ενδιαφέρον που υπάρχει από τις μεγάλες ομάδες, στο Κόπα Αμέρικα που θα διεξαχθεί το προσεχές καλοκαίρι, στις συνθήκες που συνάντησε στο Αγρίνιο, αλλά και στα πεπραγμένα του ελληνικού ποδοσφαίρου.

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε ο Λούκας Βιγιαφάνιες:
Τελευταίο παιχνίδι με τον Βέροια και μάλιστα νικηφόρο για την ομάδα σου. Τα συναισθήματα σου σε μια χρονιά που ολοκληρώθηκε άκρως επιτυχημένα για τον σύλλογο σου;
Τα συναισθήματα μου είναι πολύ καλά από αυτή την χρονιά. Σε προσωπικό επίπεδο μπόρεσα να δημιουργήσω τις κατάλληλες προϋποθέσεις για γκολ, αγωνίστηκα σε αρκετά παιχνίδια, ενώ όσον αφορά την πορεία της ομάδας αισθάνομαι λίγο λυπημένος, επειδή φτάσαμε τόσο κοντά στο να μπούμε στα play-off.

Τις τελευταίες ημέρες έχουν βγει ρεπορτάζ ότι Ολυμπιακός και ΑΕΚ ενδιαφέρονται για την απόκτηση σου; Τι έχεις να απαντήσεις στα σενάρια που δίνουν και παίρνουν το τελευταίο διάστημα;
Moυ αρέσει που συνδέεται το όνομα μ’αυτές τις ομάδες γιατί είναι πολύ σημαντικές, αλλά το βέβαιο είναι ότι έχω ένα χρόνο συμβόλαιο ακόμα με τον Παναιτωλικό.

Ποιο φετινό παιχνίδι του Παναιτωλικού σου έχει μείνει χαραγμένο στην μνήμη και πως ήταν η συνεργασία σου με τους Λατινοαμερικάνους συμπαίκτες σου, τον Μαρτίνες, τον Άλβες, τον Μπεχαράνο, τον Γοδόι;
Μου άρεσε πολύ ο αγώνας που κερδίσαμε στην Τούμπα απέναντι στον ΠΑΟΚ, καθώς επίσης κι αυτός που κερδίσαμε απέναντι στον Αστέρα Τρίπολης στο Αγρίνιο. Με τους συμπαίκτες μου από την Λατινική Αμερική τα πάμε πολύ καλά και στηρίζει ο ένας τον άλλον. Είχαμε και έχουμε εξαιρετική συνεργασία και πολύ καλή χημεία μεταξύ μας, όπως φυσικά και όλη η ομάδα.

φωτό : paravatos.eu
φωτό : paravatos.eu
Εσύ πως νιώθεις πλέον στην ομάδα, η οποία σου προσφέρει την ευκαιρία να παίξεις ποδόσφαιρο σε πολύ καλές συνθήκες και χωρίς οικονομικά προβλήματα, όντας από τα βασικά στελέχη του ποδοσφαιρικού τμήματος; Η ζωή στο Αγρίνιο πως είναι και πως περνάς τον ελεύθερο σου χρόνο; Ποιους άλλους ποδοσφαιριστές, κυρίως Λατινοαμερικάνους που αγωνίζονται στη Super League, ξεχωρίζεις;
Απολαμβάνω αρκετά την ζωή εδώ στο Αγρίνιο,είναι μια ήσυχη πόλη και ο κόσμος μου φέρεται πολύ καλά,νιώθω καλά.Θα ξεχώριζα τον Νίκο Μαρτίνεζ και τον Φερνάντο Γοδόϊ,επικοινωνούμε πολύ καλά στον αγωνιστικό χώρο. Αναμφίβολα νιώθω τυχερός που αγωνίζομαι σε μια ομάδα που τα παρέχει όλα. Γηπεδικές εγκαταστάσεις, οργάνωση. Υπάρχουν πολλοί ποδοσφαιριστές που δεν έχουν αυτό το προνόμιο. Ο Παναιτωλικός είναι άριστα οργανωμένος και αυτό αποτυπώνεται ξεκάθαρα τόσο στον αγωνιστικό χώρο, όσο και εκτός.

Ποια είναι η άποψη σου για το επίπεδο του ελληνικού ποδοσφαίρου;
Το επίπεδο του ποδοσφαίρου στην Ελλάδα είναι καλό, αλλά δεν μου αρέσουν κάποια πράγματα αναφορικά με τους διαιτητές. Δεν θέλω όμως να πω κάτι παραπάνω.

Αν έφευγες από τον Παναιτωλικό σε ποια ομάδα της Ελλάδας θα ήθελες ν’αγωνιστείς;
Θα ήθελα πολύ να αγωνιστώ στην ΑΕΚ ή τον Ολυμπιακό. Είναι σημαντικές ομάδες για την Ελλάδα.

Ποια ήταν εκείνο το στοιχείο που πιστεύεις ότι έλειψε απ’τον Παναιτωλικό και δεν κατέκτησε την πέμπτη θέση που οδηγεί στα play-off;
Πιστεύω οτι μας έλειψε το να κερδίσουμε μερικά ακόμη παιχνίδια εκτός έδρας, με μια νίκη παραπάνω θα μπορούσαμε να μπούμε στα play-off.

Ποια είναι τα όνειρα σου για το μέλλον;
Το όνειρό μου είναι ν’αγωνιστώ στην Άγγλια και την Premier League

Ποια ομάδα πιστεύεις ότι θα κατακτήσει το Champions League;
Θα ήθελα να κατακτήσει το Champions League η Μπαρτσελόνα

Τι πιστεύεις για το φετινό Κόπα Αμέρικα;
Το Κόπα Αμέρικα είναι μια πολύ αμφίρροπη διοργάνωση στην οποία υπάρχουν πολύ δυνατές ομάδες. Δεν μπορώ να προβλέψω ποια ομάδα θα το κατακτήσει.

Λούκας σε ευχαριστούμε γι” άυτή την συνομιλία και σου ευχόμαστε το καλύτερο για το μέλλον…
Ευχαριστώ κι εγώ πάρα πολύ να είστε καλά.

πηγή : joinsports.gr