Κυριακίδης: «Παναιτωλικός χωρίς δεύτερη σκέψη»

Το νέο μεταγραφικό απόκτημα του Παναιτωλικού και ο άνθρωπος που θα αντικαταστήσει τον Ράφαελ Μπρακάλι κάτω από τα δοκάρια, ο Δημήτρης Κυριακίδης μιλάει αποκλειστικά στο Joinsports.gr για την επιλογή του να διαλέξει να συνεχίσει την καριέρα του στην ομάδα του Αγρινίου, για το πώς νιώθει που ένα κεφάλαιο άνοιξε στην ποδοσφαιρική του καριέρα, για τους στόχους, για το ασφυκτικό πρέσινγκ άλλων ομάδων, καθώς και για την συνύπαρξη του με τους παλιούς «γνώριμους» Βασιλείου, Μαλεζά και Θεοδωρίδη.

Συνέντευξη στον Χρήστο Λεμονιά

Απόφαση λίγων μόνο λεπτών χαρακτήρισε την μεταγραφή του στον Παναιτωλικό ο Δημήτρης Κυριακίδης, ο οποίος υπέγραψε στην ομάδα του Αγρινίου πριν από δύο ημέρες και καλείται να υπερασπιστεί με απόλυτα επιτυχία τα δοκάρια των «καναρινιών».Ο έμπειρος τερματοφύλακας ο οποίος πριν από λίγες ημέρες έλυσε την συνεργασία του με την Ξάνθη, φτάνοντας και σε έναν τελικό κυπέλλου Ελλάδος με αντίπαλο τον Ολυμπιακό, ξετύλιξε μέσω του Joinsports τα συναισθήματα του για την νέα σελίδα που άνοιξε στην ποδοσφαιρική του καριέρα, μια καριέρα που «σφύζει» από εμπειρία και η οποία θα του δώσει την δυνατότητα να προσφέρει τα μέγιστα στην νέα του ομάδα.

Ο Κυριακίδης ήρθε στο Αγρίνιο για να αντικαταστήσει τον επιτυχημένο Ράφαελ Μπρακάλι και για να δείξει ότι δίκαια οι άνθρωποι της ομάδας τον εμπιστεύτηκαν για βασικό πορτιέρε. Ο 28χρονος τερματοφύλακας αναφέρθηκε στο κεφάλαιο Παναιτωλικός, ενώ έκανε ιδιαίτερη αναφορά στην οργάνωση της ομάδας, στο προπονητικό κέντρο, καθώς και το πάθος που έχει ο φίλαθλος κόσμος γι΄ αυτό τον σύλλογο.

Αναλυτικά η συνέντευξη του Δημήτρη Κυριακίδη στο Joinsports:
Καινούργιο ξεκίνημα στην καριέρα σου με τον Παναιτωλικό να αποτελεί τον νέο σου σταθμό. Συναισθήματα και εντυπώσεις που αποκόμισες από την παρουσία σου στο Αγρίνιο
«Πράγματι για μένα είναι νέο ξεκίνημα. Πήρα αυτή την απόφαση μέσα σε λίγα λεπτά. Πριν από λίγες ημέρες μίλησα με τον εκπρόσωπο μου, μου είπε για το ενδιαφέρον του Παναιτωλικού και εγώ αμέσως, δίχως δεύτερη σκέψη αποφάσισα να έρθω στον Παναιτωλικό. Είναι μια ομάδα οργανωμένη, τόσο διοικητικά, όσο και αγωνιστικά. Με ένα γήπεδο στολίδι και ένα προπονητικό κέντρο που δεν συναντάς εύκολα στην Ελλάδα. Το πιο σημαντικό από όλα είναι η αγάπη, η δίψα και το πάθος που έχει ο κόσμος γι΄ αυτή την ομάδα. Νομίζω πως ο Παναιτωλικός στηρίζεται στους φιλάθλους του και την δυναμική που του δίνουν».

Παρά το ενδιαφέρον από πολλές ομάδες, μέσα σε αυτές και η Βέροια όπως γράφτηκε, εσύ προτίμησες Παναιτωλικό. Τι σου ήρθε κατευθείαν στο μυαλό όταν οι άνθρωποι της ομάδας του Αγρινίου εξέφρασαν την επιθυμία τους να σε φέρουν στον σύλλογο
«Είναι πολύ ωραίο συναίσθημα να ενδιαφέρονται για σένα και να σε υπολογίζουν. Όπως είπα ο Παναιτωλικός είναι από τις λίγες ομάδες στη Super League που έχει τόσο μεγάλη σταθερότητα σε όλα τα επίπεδα. Ήταν εύκολο για μένα να αποφασίσω. Παρά τις προτάσεις που είχα, θεώρησα πως η καλύτερη επιλογή για μένα ήταν ο Παναιτωλικός και θα δώσω τα πάντα για να βοηθήσω τον σύλλογο να πετύχει τους στόχους του».

Σε γεμίζει με ευθύνη και άγχος μια θέση στην οποία ο προκάτοχος σου ο Ράφαελ Μπρακάλι στα δύο χρόνια παρουσίας του στην ομάδα πραγματοποίησε εξαιρετικές εμφανίσεις;
«Σίγουρα είναι μια θέση δύσκολη με μεγάλη ευθύνη. Από την πλευρά μου εγώ θέλω να είμαι υγιής, να μείνω μακριά από τραυματισμούς, να δουλέψω σκληρά και να βγάζω σε κάθε παιχνίδι τον καλύτερο μου εαυτό. Πιστεύω πολύ στις δυνατότητες μου. Το μόνο που μπορώ να υποσχεθώ είναι ότι σε κάθε προπόνηση, σε κάθε παιχνίδι θα δίνω τα πάντα για την ομάδα. Λίγα λόγια, πολύ δουλειά».

Με τον ερχομό σου στην ομάδα βρίσκεις ξανά ποδοσφαιριστές με τους οποίους υπήρξες συμπαίκτης. Θα είναι πιο εύκολα για σένα η προσαρμογή σου στην ομάδα;
«Βρίσκω στην ομάδα και πάλι τον Βασιλείου, τον Μαλεζά και τον Θεοδωρίδη. Σίγουρα η παρουσία των παιδιών αυτών θα με βοηθήσει να μπω γρήγορα στο κλίμα. Σε ένα νέο μέρος που πας, κάθε αρχή και δύσκολη. Όμως τα παιδιά θα με βοηθήσουν να μπω όσο το δυνατόν πιο γρήγορα στην φιλοσοφία και στον τρόπο σκέψης της ομάδας».

πηγή : joinsports.gr