Το ίδρυμα Τάσου Μηλιώνη τίμησε την παράδοση του τόπου μας [pics]

Στην αίθουσα εκδηλώσεων του ιδρύματος ΤΑΣΟΥ ΜΗΛΙΩΝΗ και σε ένα πολύ ζεστό κλίμα, πραγματοποιήθηκαν την ΠΕΜΠΤΗ 18 ΙΟΥΝΙΟΥ 2015, ώρα 7.30 το απόγευμα, τα εγκαίνια της έκθεσης χειροτεχνίας της συμπατριώτισσάς μας νηπιαγωγού κ. ΠΟΠΗΣ Γ. ΖΑΧΑΡΙΑ.

Την έναρξη των εγκαινίων της έκθεσης έκανε ο πρόεδρος του ιδρύματος κ. ΑΝΔΡΕΑΣ ΨΩΜΙΑΔΗΣ, ο οποίος αναφερόμενος σ’ αυτήν είπε ότι, το ίδρυμα, με την πρωτοβουλία του σήμερα, θέλει να αναδείξει τους ερασιτέχνες δημιουργούς της τέχνης, οι οποίοι τιμούν την παράδοση του τόπους μας. Αυτή η παράδοση είπε, καλά είναι να μείνει, γιατί η νεολαία μας σήμερα , με το μόνο που ασχολείται είναι το tablet & όxι η αγγειοπλαστική, η υαλουργική, αλλά & τόσες άλλες χειροτεχνίες πολύ γνώριμες σε όλους μας. Δεν πρέπει να ξεχνάμε είπε το βελονάκι, τον αργαλειό, το πλέξιμο & τόσες άλλες χρήσιμες χειροτεχνίες που άνθιζαν κάποτε στον τόπο μας, τις οποίες δυστυχώς, έχουν απαξιώσει σήμερα οι νέοι μας.Το ίδρυμα ΤΑΣΟΥ ΜΗΛΙΩΝΗ θέλοντας να συμβάλλει στην διατήρηση της παράδοσης στον τόπο μας, φιλοξενεί σήμερα την χειροτεχνία & από την άποψη αυτή, ο πρόεδρος & το Δ.Σ του ιδρύματος, νοιώθουν πολύ υπερήφανοι για την πραγματοποίηση της έκθεσης των έργων της δημιουργού.

Τα έργα της είπε ο πρόεδρος του ιδρύματος, θα παραμείνουν στον χώρο της έκθεσης, από 18/6/15- 28/6/15 ,για να τα γνωρίσουν οι συμπολίτες μας. Ώρες λειτουργίας έκθεσης, καθημερινά, από 10.00π.μ – 13.30μ.μ & απόγευμα από 18.00μ.μ.έως 20.00 μ.μ. Την κυριακή 21/6/2015 από ώρα 10.00 π.μ.- 13.30μ.μ.

Στην εκδήλωση, χαιρετισμό απηύθηναν σε ανάλογο πνεύμα, η κ.Μαρία Παπαγεωργίου, Αντιδήμαρχος πολιτισμού Αγρινίου & ο κ. θεμιστοκλής Γαμβρούλης, πρόεδρος της Δ.Κ. Αγ. Κων/ου Αγρινίου.Παρευρέθηκαν ο αιδεσιμότατος ιερέας & ταμίας του Ιδρύματος, πατέρας Δημήτριος Αντωνίου, ο αντιδήμαρχος κοινωνικής προστασίας & δημόσιας υγείας Αγρινίου κ. Κων/νος Καλατζής, ο δημοτικός σύμβουλος Αγρινίου & μέλος του Ιδρύματος κ.θεόδωρος Σεϊτανίδης, ο δημοτικός σύμβουλος Αγρινίου & γραμματέας του ιδρύματος κ. Φώτιος Παπούτσης, η πρόεδρος του λαογραφικού μουσείου Αιτ/νίας, μαζί με μέλη του Δ.Σ., κ. Μαίρη Χρυσικοπούλου, ο σχολικός σύμβουλος φιλολόγων Αιτ/νίας κ. Γιάννης Νεραντζής, η δ/ντρια του Σ.Ε.Κ. Αγρινίου κ. Ελένη Συρόκου- Κωστάκη, η υπεύθυνη εθελοντισμού & κοινωνικής αλληλεγύης του δήμου Αγρινίου κ. Ανθούλα Μακρή, εκπρόσωποι φορέων, εκπαιδευτικοί & πολύς κόσμος.

Κλείνοντας, ο πρόεδρος του ιδρύματος, αφού συνεχάρει την δημιουργό για το έργο της, ευχαρίστησε όλους τους παρευρισκομένους για την τιμητική τους παρουσία στα εγκαίνια της έκθεσης, υποσχόμενος ότι το ίδρυμα, θα συνεχίσει σταθερά να παρεμβαίνει στα πολιτιστικά δρώμενα του τόπου μας με διάφορες εκδηλώσεις & όχι μόνο, εκπληρώνοντας έτσι τα οράματα του ιδρυτή του. Ιδιαίτερα ευχαρίστησε θερμά την δημιουργό κ. Πόπη Ζαχαρία για την συνεργασία τους αυτή, η οποία στον σύντομο χαιρετισμό που απηύθηνε, ανταπέδωσε τις θερμές της ευχαριστίες πρός τον πρόεδρο του ιδρύματος, για την στήριξη και προβολή του έργου της.