Εξόρμηση με τηλεσκόπια της Aστρονομικής και Aστροφυσικής Eταιρείας Δυτικής Ελλάδος

Εξόρμηση με τηλεσκόπια της Aστρονομικής και Aστροφυσικής Eταιρείας Δυτικής Ελλάδος, (καιρού επιτρέποντος).Μέλη της Εταιρείας με τηλεσκόπια θα βρίσκονται στο Emileon στο Δοκίμι, το Σαββάτο 27/6/15 και ώρα 20:30 – 00:00. Σκοπός η διάθεση στο κοινό των τηλεσκοπίων για να απολαύσουν τους 3 ορατούς πλανήτες αυτη τη περίοδο, τον πλανήτη Κρόνο όπου είναι σε καλή θέση τους τελευταίους 2 μήνες, καθώς και την σύνοδο του Δία με την Αφροδίτη όπου θα κορυφωθεί στις 30 Ιουνίου.

Θα προηγηθεί μια σύντομη παρουσίαση από τον Κίμωνα Παπαθανασόπουλο, με τίτλο “παρατηρώντας τον ουρανό”, με σκοπό να γίνουν οικίες οι βασικές φαινομενικές κινήσεις του ουρανού και των πλανητών, ώστε να είναι πιο επικοδομητική η παρατήρηση με τα τηλεσκόπια. Επίσης θα παρατηρηθούν και άλλα ουράνια αντικείμενα εκτός των πλανητών, στο βαθμό που θα επιτρέψει η φωτορύπανση της περιοχής, όπως διπλά άστρα (Mizar, Albireo), σφαιρωτό σμήνος Μ13, πλανητικό νεφέλωμα Μ57, και άλλα.

Για όποιον επιθυμεί περαιτέρω πληροφορίες για την επικείμενη κορύφωση της συνόδου του Δία και της Αφροδίτης, μπορεί να βρει εδώ: http://earthsky.org/…/venus-and-jupiter-west-after-sunset-j…

Σας περιμένουμε για να απολαύσετε αυτή την αστροβραδιά