«Μπορεί κάποιος να αποφασίζει να βγάλει έξω ένα μέλος της Ευρωζώνης εκτός, ενώ είναι εντός», δήλωσε ο Γιώργος Βαρεμένος, σχολιάζοντας το γεγονός πως το Eurogroup συνεδριάσε χωρίς τον Γιάνη Βαρουφάκη.
Μιλώντας στον ΣΚΑΪ και την εκπομπή του Τάκη Χατζή «Ακραίως», ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε: Η ΕΕ έχει ορισμένους κανόνες, τουλάχιστον στα χαρτιά. Θυμηθείτε πως ξεκίνησε η ΕΕ, με την αρχή της ομοφωνίας και της ισότητας των κρατών-μελών. «Η κυβέρνηση έκανε προσπάθεια να φτάσει σε συμφωνία. Αν θεωρηθεί ότι αποχώρησε η Ελλάδα (από τις διαπραγματεύσεις), να βάλουν στο τραπέζι νέα πρόταση (οι θεσμοί)», σημείωσε ο κ. Βαρεμένος και πρόσθεσε:Η διαδικασία θα συνεχιστεί όσο υπάρχει βούληση για συμφωνία.
«Η Δημοκρατία δεν μπορεί να είναι αλα καρτ και να πηγαίνει με το μέγεθος των κρατών», ανέφερε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και επεσήμανε: Στον τόπο που γεννήθηκε η Δημοκρατία δεν έχουμε όπλα από το να απευθυνθούμε στον λαό.
«Πρέπει να εγκαταλειφθεί αυτός ο τρόπος διαπραγματεύσεων. Οι προτάσεις αυτές (των θεσμών) δεν ήταν και η επιτομή της ανάπτυξης», είπε ακόμη και κατέληξε: Είπαμε να μας δώσουν μας ευκαιρία να αναπνεύσουμε, υποφέρουμε. Τίποτα δεν είναι εύκολο. Δεν έχουμε εύκολες λύσεις».