Μικρό προβάδισμα στο «όχι» από τις δημοσκοπήσεις

Σε δημοσκόπηση της Marc για τον Alpha σχετικά με το δημοψήφισμα προηγείται το Όχι.Το Όχι εκτιμάται από το 49,5% έως το 54,5% και το Ναι από το 45,5% έως το 50,5%. Προβάδισμα στο «όχι» έδωσε και η δημοσκόπηση της GPO για το Mega για το δημοψήφισμα. Το «Όχι» λαμβάνει από 49,5% έως 53,5%, ενώ το «Ναι» από 46,5% έως 50,5%.

Προβάδισμα στο «ΟΧΙ» δίνει δημοσκόπηση της MRB για το Star.Στη δημοσκόπηση για την πρώτη εκτίμηση ψήφου στο δημοψήφισμα, το «ΟΧΙ» λαμβάνει ποσοστό από 49% έως 54% και το «ΝΑΙ» από 46% έως 51%. Για τον ΑΝΤΕΝΝΑ η Metron Analysis δίνει προβάδισμα 49% στο «Οχι» και 46% στο «Ναι».

Όλα τα παραπάνω στοιχεία δεν προκύπτουν από exit poll αλλά από τις τελευταίες δημοσκοπήσεις που διενέργησαν οι εταιρίες για την πρόθεση ψήφου. Στο δείγμα των ερωτηθέντων στις σχετικές δημοσκοπήσεις δεν περιλαμβάνονται ψηφοφόροι που προσήλθαν στις κάλπες αργά το απόγευμα ή λίγο πριν το κλείσιμο τους. Ξεκάθαρη εικόνα του αποτελέσματος όπως έχει γνωστοποιήσει η Singular Logic θα υπάρξει στις 21:00 απόψε οπότε θα έχει συγκεντρωθεί το 10% των αποτελεσμάτων αναλογικά κατανεμημένα στην επικράτεια.