O Σαμαράς παραιτήθηκε από αρχηγός της ΝΔ – Προσωρινά ο Μεϊμαράκης

Την παραίτησή του από την ηγεσία της ΝΔ ανακοίνωσε ο Αντώνης Σαμαράς κατά τη δήλωσή του από το Ζάππειο Μέγαρο για το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος.

Κάνοντας λόγο για την ανάγκη για «μια νέα αρχή» της παράταξης του, ο τέως πρωθυπουργός ανακοίνωσε ότι προσωρινός πρόεδρος της ΝΔ αναλαμβάνει ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης, ο οποίος θα δρομολογήσει τις διαδικασίες για την εκλογή νέου αρχηγού στην αξιωματική αντιπολίτευση.

Ντόρα σε Σαμαρά: Αντώνη, παραιτήσου!
Δραματική συνομιλία του Αντώνη Σαμαρά με την Ντόρα Μπακογιάννη το βράδυ του Σαββάτου, όταν του ζήτησε να διευκολύνει τις εξελίξεις, υποβάλλοντας την παραίτησή του από την ηγεσία της ΝΔ.Κύκλοι της Συγγρού δίνουν την εξής απάντηση: «Αφήνουμε την κυρία Μπακογιάννη στην κρίση του ελληνικού λαού».Σύμφωνα με πληροφορίες, η κ. Μπακογιάννη, βλέποντας το κλίμα που είχε διαμορφωθεί ενόψει του δημοψηφίσματος, αλλά και τα δημοσκοπικά δεδομένα που διαμορφώνονταν σε κάθε εμφάνιση του προέδρου της ΝΔ, τηλεφώνησε βαθιά ανήσυχη στον αρχηγό αξιωματικής αντιπολίτευσης και του είπε:«Αντώνη, η παρουσία σου είναι επιζήμια και για την παράταξη και την προοπτική της χώρας. Είναι καλύτερο να παραιτηθείς άμεσα και να διευκολύνεις την κατάσταση. Για να σου αποδείξω μάλιστα ότι δεν έχω καμία φιλοδοξία, ταυτόχρονα μ’ εσένα παραιτούμαι κι εγώ».«Αστειεύεσαι βέβαια», ήταν η απάντηση του Αντώνη Σαμαρά.Όταν η Ντόρα Μπακογιάννη επιχείρησε να επανέλθει, ο πρόεδρος της ΝΔ ανταπάντησε εκ νέου: «Θα είσαι τρελή»…

Πηγή: iefimerida.gr