Οι θέσεις που πονάει ο Παναιτωλικός και η φιλοσοφία του Πόντες!

Σε κλίμα προετοιμασίας βρίσκεται ο Παναιτωλικός που την ερχόμενη Δευτέρα αναχωρεί για το Καρπενήσι όπου θα πραγματοποιηθεί το βασικό στάδιο της προετοιμασίας.

Οι μαζικές αποχωρήσεις παικτών από το Αγρίνιο, επτά τον αριθμό, αναγκάζουν τους ιθύνοντες της ομάδες να βιαστούν για να καλύψουν τα κενά, με δεδομένο ότι σε λίγες ημέρες ξεκινάει το βασικό στάδιο της προετοιμασίας εν όψει της νέας χρονιάς, που στο στρατόπεδο των «καναρινιών» φιλοδοξούν η νέα χρονιά να είναι αντίστοιχη και καλύτερη από την περσινή και σίγουρα όμως για να γίνει αυτό θα πρέπει άμεσα να καλυφθούν σημαντικές θέσεις στο ρόστερ, με δεδομένο των αποχωρήσεων.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Joinsports.gr, ο Λιονέλ Πόντες βρίσκεται σε αναζήτηση ενός ή δυο επιθετικών, λόγω των αποχωρήσεων των Άλβες και Μορένο, καθώς επίσης αναζητούν ένα παίκτη που θα αγωνίζεται ως δεκάρι και θα αποτελέσει τον αντικαταστάτη του Μαρτίνες, ο οποίος συνεχίζει την καριέρα του στον Ολυμπιακό και ο σχεδιασμός κλείνει με την απόκτηση τουλάχιστον ενός κεντρικού αμυντικού, ως αντικαταστάτη του Εντζεγκουέλε που αποχώρησε.

Η δυσκολία στις μεταγραφές
Στην ομάδα του Αγρινίου αντιμετωπίζουν πολύ σοβαρά προβλήματα με την κατάσταση που επικρατεί στην Ελλάδα με τα capital controls καθώς αρκετές περιπτώσεις ποδοσφαιριστών που ο Παναιτωλικός προσέγγισε, έχουν ναυαγήσει, είτε δεν έχουν προχωρήσει στο επιθυμητό σημείο.

Η φιλοσοφία του προπονητή και πως θα παίζει ο Παναιτωλικός
Ο νέος τεχνικός των «καναρινιών», Λιονέλ Πόντες, είναι λάτρης του 4-3-3, δηλαδή του επιθετικού ποδοσφαίρου, με την μπάλα να πηγαίνει στους ακραίους επιθετικούς, ωστόσο αυτό δεν μεταφέρεται μέσα στην ομάδα ως δόγμα, καθώς όπως φέρεται να έλεγε ο Ίβηρας στους συνεργάτες του πως οι παίκτες και το υλικό που θα έχει στα χέρια του θα καθορίσει το σύστημα και την τακτική που θα ακολουθήσει η ομάδα τη νέα σεζόν. Προς το παρόν, ο Πόντες, όπως και το υπόλοιπο τεχνικό τιμ βρίσκεται σε στάδιο γνωριμίας με τους παίκτες και όλα θα ξεκαθαρίσουν την ερχόμενη εβδομάδα στο Καρπενήσι, όπου και θα πραγματοποιηθεί το βασικό στάδιο της προετοιμασίας.

πηγή : joinsports.gr