Απάντηση Καραπάνου σε Παπαδόπουλο για περί “δημόσιας συγνώμης για το ΝΑΙ”

Ν. Καραπάνος: «Διασύρεστε πολιτικά κε Παπαδόπουλε…»
«Ο σκοπός ύπαρξης και λειτουργίας των φορέων και θεσμών δεν είναι ο διχασμός, αλλά η ενότητα, ο σεβασμός και η σοβαρότητα διαχείρισης κρίσιμων καταστάσεων» σημείωσε μεταξύ άλλων στην τοποθέτησή του κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου ο δήμαρχος Ι.Π. Μεσολογγίου Νίκος Καραπάνος, απαντώντας σε ανακοίνωση η οποία εκδόθηκε από τον επικεφαλής του συνδυασμού «Η κοινωνία μπροστά» Παν. Παπαδόπουλο.Όπως είπε ο Ν. Καραπάνος, «Στην ανακοίνωση αυτή η οποία κυκλοφόρησε στα Μέσα Ενημέρωσης μια ημέρα μετά την διεξαγωγή του δημοψηφίσματος, ο δημοτικός σύμβουλος ονομάζει ούτε λίγο ούτε πολύ ως τρομοκράτες και εκβιαστές όλους όσους είχαν αντίθετη άποψη από τον ίδιο , γιατί απ όσον θυμάμαι, ο πολιτικός φορέας που εκπροσωπεί έχει εκ διαμέτρου αντίθετη άποψη.Στην τρομοκρατία και τον εκβιασμό του εκλογικού σώματος –κατά τον κ. Παπαδόπουλο – συμπεριλαμβάνονται κορυφαίοι φορείς όπως η Αντιπεριφέρεια, ο δήμος μας, οι Ενώσεις Συνεταιρισμών, τεχνικές εταιρείες που δραστηριοποιούνται στην περιοχή και άλλοι που ο ίδιος προφανώς γνωρίζει.Ζητά επίσης αυτοί οι φορείς να ζητήσουν δημόσια συγνώμη για τους εκβιασμούς και την τρομοκρατία τους».

Απευθυνόμενος προς τον κ. Παπαδόπουλο, ο δήμαρχος Ι.Π. Μεσολογγίου σημείωσε πως «Οι μόνες υποθέσεις που μπορώ προσωπικά να κάνω διαβάζοντας αυτό το απαράδεκτο κείμενο, είναι ότι είτε έχετε πλήρη άγνοια και σύγχυση σχετικά με τις δημοκρατικές διαδικασίες που προβλέπει το πολίτευμά μας , είτε αναζητάτε τρόπους να παραμείνετε στο προσκήνιο της δημοσιότητας με οποιοδήποτε τίμημα, ακόμη και αυτό του πολιτικού σας διασυρμού.

Και αυτό γιατί: Προσβάλετε με τρόπο κατάπτυστο όλους όσους συμμετείχαν στην απόλυτα δημοκρατική διαδικασία της περασμένης Κυριακής, αναιρώντας τον ίδιο σας τον πολιτικό αρχηγό που μίλησε για ενότητα και αρραγές μέτωπο στον δύσκολο αγώνα που δίνει η χώρας μας τις τελευταίες ημέρες. Η πρωτοβουλία του άλλωστε να καλέσει τους πολιτικούς αρχηγούς παρά το μεγάλο ποσοστό που συγκέντρωσε η πρότασή του αυτό δείχνει. Μάλλον δεν την εκτιμήσατε σωστά.
Διχάζετε την τοπική κοινωνία, καταβάλλοντας προσπάθεια να καλλιεργήσετε ένα κλίμα εσωστρέφειας, το οποίο κάθε άλλο παρά βοηθά την παρούσα κατάσταση».Καταλήγοντας στην τοποθέτησή του, ο Ν. Καραπάνος ανέφερε επίσης πως «…ένα δημοψήφισμα αναδεικνύει κυρίαρχη πολιτική άποψη. Αυτή η πολιτική άποψη, είναι σεβαστή απ όλους. Όπως σεβαστό είναι άλλωστε το δικαίωμα να την εκφράζει και να την υπερασπίζεται κανείς. Ο σκοπός ύπαρξης και λειτουργίας των φορέων και θεσμών δεν είναι ο διχασμός, αλλά η ενότητα, ο σεβασμός και η σοβαρότητα διαχείρισης κρίσιμων καταστάσεων. Και σίγουρα αυτά δεν υπηρετούνται με τέτοιες δηλώσεις. Παρόλο που η εξέλιξη των πραγμάτων μετά την διαδικασία του δημοψηφίσματος προκαλεί γενικό προβληματισμό και ερωτηματικά, ευχόμαστε καλή επιτυχία στον πρωθυπουργό και αίσιο αποτέλεσμα στην διαπραγμάτευση της χώρας. Ελπίζουμε η διαχείριση της κυβέρνησης να οδηγήσει σε επαναφορά της ομαλότητας στις ζωές μας αλλά και στην ίδια τη λειτουργία της χώρας, η οποία θεωρούμε ότι θα πρέπει να διατηρήσει την ιδιότητά της ως αναπόσπαστο μέλλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης».