Υποβολές αιτήσεων για εγγραφές στην ΕΠΑ.Σ. μαθητείας Μεσολογγίου του ΟΑΕΔ

Από την ΕΠΑ.Σ Μαθητείας ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ του Ο.Α.Ε.Δ. ανακοινώνεται, ότι κατά το σχολικό έτος 2015-2016 θα εισαχθούν εξηνταέξι (66) μαθητές στις ακόλουθες ειδικότητες:
Μαγειρικής Τέχνης (2) τμήματα
Ξενοδοχειακών Επιχειρήσεων

Μαθητεία είναι το σύστημα Επαγγελματικής και Τεχνικής Εκπαίδευσης που συνδυάζει τη θεωρητική και εργαστηριακή εκπαίδευση του μαθητή στο Σχολείο με την πρακτική του άσκηση σε χώρους εργασίας.
Δικαίωμα υποβολής αίτησης έχουν νέοι και νέες απόφοιτοι της Α΄ Τάξης Γενικού ή Επαγγελματικού Λυκείου ή είναι κάτοχοι Απολυτηρίου Γενικού η Επαγγελματικού Λυκείου, ή πτυχίου ΕΠΑΛ ή ΕΠΑΣ, για την απόκτηση άλλης ειδικότητας και έχουν γεννηθεί τα έτη 1992 έως 1999.(ηλικίας δηλαδή 16 έως 23 ετών, οι οποίοι βρίσκονται εκτός απασχόλησης, εκπαίδευσης και κατάρτισης ΕΑΕΚ).

Η φοίτηση στις ΕΠΑ.Σ Μαθητείας είναι διετής και περιλαμβάνει τις Τάξεις Α΄και Β΄ οι οποίες οργανώνονται σε τμήματα ειδικότητας.
Αιτήσεις επιλογής υποβάλλονται από 24/6/2015 έως 31/8/2015 κατά τις εργάσιμες ημέρες και ώρες στη Γραμματεία της ΕΠΑ.Σ. Μαθητείας Μεσολογγίου του Ο.Α.Ε.Δ. (Δ/ΝΣΗ: Πάροδος Σταυροπούλου 30 200 Μεσολόγγι.)
Τηλ: 2631055788, 2631051013 FAX. 2631051383.

ΑΙΤΗΣΗ – ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ
Α) Αίτηση
Η αίτηση υποψηφιότητας θα πρέπει να συνοδεύεται από τα εξής ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ :
Β) Τίτλο σπουδών (Πρωτότυπο ή Φωτοτυπία ή Πιστοποιητικό Σπουδών, ή οποιονδήποτε άλλο Σχολικό Τίτλο, που να αποδεικνύει τη μαθητική κατάσταση του υποψηφίου όπου Υποχρεωτικά θα αναγράφεται ο βαθμός προαγωγής.
(Τίτλος, στον οποίο δεν αναγράφεται βαθμός, κατά τη διαδικασία μοριοδότησης δεν λαμβάνει μόρια.)
Γ) Πιστοποιητικό γέννησης Δήμου ή Κοινότητας ή Φωτοαντίγραφο ταυτότητας
Δ) Επίσημα έγγραφα ή φωτοαντίγραφά τους, που να αποδεικνύουν τα δηλωθέντα από τον υποψήφιο στην αίτησή του, σχετικά με την οικογενειακή, κοινωνική και οικονομική του κατάσταση.

Η επιλογή των μαθητών γίνεται με το βαθμό τίτλου σπουδών και με κοινωνικά κριτήρια.Όπου δεν συμπληρωθεί ο απαιτούμενος αριθμός υποψηφίων, θα συνεχίσουν να γίνονται δεκτές αιτήσεις έως τη συμπλήρωσή του αριθμού μαθητών όχι όμως πέραν της παραμονής έναρξης των μαθημάτων (18/9/2015).

Οι Επαγγελματικές Σχολές Μαθητείας του Ο.Α.Ε.Δ. ανήκουν στη Δευτεροβάθμια Επαγγελματική Εκπαίδευση Ν. 3475/06, η φοίτηση σ’ αυτές διαρκεί δύο (02) χρόνια (τέσσερα εξάμηνα) και παρέχεται εντελώς δωρεάν.Σπουδάζοντας στις ΕΠΑ.Σ του ΟΑΕΔ απολαμβάνεις μοναδικά προνόμια!Φροντίζουμε η φοίτησή σου να είναι αποδοτική.Το ίδιο και η επαγγελματική πορεία σου.Γι αυτό σου παρέχουμε τα παρακάτω ανταγωνιστικά πλεονεκτήματα:Σύγχρονα και πλήρως εξοπλισμένα εργαστήρια.Δωρεάν βιβλία και βοηθήματα. Έμπειρο και άρτια καταρτισμένο Εκπαιδευτικό προσωπικό, μόνιμο και έκτακτο. Κατά τη διάρκεια της πρακτικής εξάσκησης οι εκπαιδευόμενοι αμείβονται και ασφαλίζονται από τους εργοδότες, για τους οποίους ο ΟΑΕΔ έχει θεσπίσει κίνητρα, προκειμένου να διευρυνθεί ο αριθμός των απασχολούμενων μαθητών. Επίδομα σίτισης και στέγασης, σε όσους έχουν τις προϋποθέσεις. Σπουδαστική άδεια, μέχρι τριάντα ημέρες με αποδοχές. Αναβολή στράτευσης. Για να σου δοθούν αύριο οι δυνατότητες ως εκπαιδευόμενος στις ΕΠΑ.Σ Μαθητείας του ΟΑΕΔ, μετά το τέλος των σπουδών σου να έχεις στα χέρια σου:
Πτυχίο Ειδικότητας ΕΠΑ.Σ Μαθητείας Επιπέδου ΙΙΙ.
Σημαντική προϋπηρεσία.
Συντάξιμα ένσημα δύο ετών.

Έτσι θα μπορείς να επιλέξεις ένα από τα παρακάτω:
Να απορροφηθείς άμεσα από την αγορά εργασίας.
Να συνεχίσεις τις σπουδές σου σε Ι.Ε.Κ.

Περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να βρουν στην ιστοσελίδα του ΟΑΕΔ, στη διεύθυνση www.oaed.gr.