Εργατικό Κέντρο Αγρινίου : Όχι στο 3ο μνημόνιο

ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛ/ΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΑΓΡΙΝΙΟΥ
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Συνάδελφοι εργαζόμενοι, συνταξιούχοι, άνεργοι
Η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ ετοιμάζει το τρίτο μνημόνιο για την εργατική τάξη και όλα τα φτωχά λαϊκά στρώματα, συνεχίζοντας την πολιτική και τα μέτρα των προηγούμενων κυβερνήσεων, εφαρμόζοντας τις εντολές της Ευρωπαϊκής Ένωσης και τις απαιτήσεις του μεγάλου κεφαλαίου.
Μας θέλουν να δουλεύουμε χωρίς συλλογικές συμβάσεις , με ελάχιστη κοινωνική ασφάλιση και σύνταξη , με μισθούς πείνας και τεράστια ανεργία.
Μας θέλουν υποταγμένους στα συμφέροντα των πολυεθνικών ομίλων και των κυβερνήσεων.
Είναι καιρός να πάρουμε την κατάσταση στα χέρια μας , να πούμε όχι στις απάτες και τις υποκρισίες τους και στα κάλπικα δημοψηφίσματα. Γυρίζουμε την πλάτη σε μνημόνια και αφεντικά, στις ξεπουλημένες συνδικαλιστικές ηγεσίες .
-Όχι στους νέους και παλιούς αντιασφαλιστικούς νόμους, όχι σε νέους φόρους και χαράτσια και τη νέα φοροεπιδρομή.
-Όχι στην αύξηση του ορίου ηλικίας συνταξιοδότησης στα 67 χρόνια.
ΟΛΟΙ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΓΙΑ :
-Αυξήσεις σε μισθούς , συντάξεις και επιδόματα , κανένας εργαζόμενος κάτω από 751€ κατώτερο μισθό.
-Κάλυψη όλων των απωλειών , αποκατάσταση των συλλογικών συμβάσεων εργασίας.
-Ουσιαστική προστασία των ανέργων.
-Κατάργηση των αντεργατικών νόμων.
Η κυβέρνηση κοροϊδεύει ωμά και προκλητικά τους εργαζόμενους όταν αναφέρει ότι τα μέτρα θα βασίζονται στην «κοινωνική δικαιοσύνη» και ότι μεταφέρουν τα βάρη στα «υψηλοτέρα στρώματα».
Απορρίπτουμε τα μνημόνια διαρκείας των Ε.Ε.- Δ.Ν.Τ- Ε.Κ.Τ. που υιοθετούν τα κόμματα της πλουτοκρατίας , αλλά και η πλειοψηφία της Γ.Σ.Ε.Ε. που ευθυγραμμίζεται με τους βιομηχάνους, τους εφοπλιστές, τους επιχειρηματικούς ομίλους.
Καμιά αποδοχή της βάρβαρης και αντιλαϊκής Ε.Ε. Με τα μονοπώλια ή με το λαό και τις ανάγκες του. Άλλος δρόμος δεν υπάρχει.
Έχουμε τη δύναμη να ανατρέψουμε τα βάρβαρα μέτρα και το μνημόνιο.
Ο πλούτος που παράγουμε δεν μπορεί να μοιραστεί δίκαια όταν το διαχειρίζονται οι καπιταλιστές, οι υπάλληλοι κυβερνήσεις τους.
Εμείς πρέπει να γίνουμε κυρίαρχοι του πλούτου που παράγουμε.