Στη Δυτική Ελλάδα και την Αιτωλοακαρνανία Γερμανοί επαγγελματίες του τουρισμού

Στο πλαίσιο της οργανωμένης και συνεχούς τουριστικής προβολής της Δυτικής Ελλάδας, που υλοποιεί η Περιφέρεια
Μπορεί η χώρα μας, να βιώνει μια από τις κρισιμότερες στιγμές στη νεότερη ιστορία της, με το πολιτικό, οικονομικό και κοινωνικό σκηνικό να είναι ρευστό, όμως αυτό δε σημαίνει, ότι η ελληνική φιλοξενία, ο πολιτισμός, τα μνημεία και οι ομορφιές της περιοχής μας, δε συνεχίζουν να συναρπάζουν τους ξένους επισκέπτες, οι οποίοι φεύγοντας, γίνονται έτσι οι καλύτεροι πρεσβευτές της Ελλάδας.

Το μόνο σίγουρο είναι πως αυτό ισχύει για τους τρείς Γερμανούς, επαγγελματίες του τουρισμού, που ξεναγήθηκαν σε Ηλεία, Αχαΐα και Αιτωλοακαρνανία, σε ένα γεμάτο τριήμερο, από τις 6 ως τις 9 Ιουλίου 2015, στο πλαίσιο της οργανωμένης και συνεχούς τουριστικής προβολής της Δυτικής Ελλάδας, που υλοποιεί η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας.Πρόκειται για τον κ.Christoph Merten, φωτογράφο και δημοσιογράφο του ταξιδιωτικού ρεπορτάζ, ιδιοκτήτη της δημοσιογραφικής εταιρείας «Scenario» (www.scenario-avj.de) και συντάκτη του περιοδικού «Good Taste» (www.goodtaste-magazin.de), για τον κ.Matthias Direkt, αρχισυντάκτη του περιοδικού «Reisegala» (www.reisegala.de) και την κα Ursula Reinhardt, εκπρόσωπο του γνωστού Τουριστικού Οργανισμού Attika Reisen.

Την τελευταία μέρα και λίγο πριν την αναχώρηση τους από την Ελλάδα είχαν την ευκαιρία οι ξένοι επισκέπτες να δουν και να περιηγηθούν στην πανέμορφη και γραφική Ναύπακτο, το Φετιχέ Τζαμί, το Ενετικό Κάστρο και το Βενετσιάνικο Λιμανάκι.Στη συνέχεια της ημέρας επισκέφθηκαν τα στενά της Κλεισούρας και θαύμασαν από κοντά τη Λιμνοθάλασσα της Τουρλίδας. Η ημέρα τους συνεχίστηκε στην όμορφη πόλη του Αγρινίου όπου και συναντήθηκαν με την Αντιπεριφερειάρχη Αιτωλοακαρνανίας κα. Χριστίνα Σταρακά. Το ταξίδι τους έκλεισε με μια βόλτα στην πόλη του Αγρινίου όπου και διέμειναν.

Οι επισκέπτες εξέφρασαν την ικανοποίησή τους από τη φιλοξενία και τις δημιουργικές συναντήσεις, οι οποίες είχαν στόχο την τουριστική προβολή της Περιφέρειας. Οι επισκέψεις τουριστικών επαγγελματιών και δημοσιογράφων θα συνεχιστούν και από άλλες χώρες το επόμενο διάστημα με νέα group.