Πόντες: «Θα ενισχυθεί η ομάδα»

Την ανάγκη για πιο ώριμη σκέψη της ομάδας στο παιχνίδι της τόνισε ο Λιονέλ Πόντες, που ξεκαθάρισε ότι ο Παναιτωλικός χρειάζεται τουλάχιστον 4 ακόμη μεταγραφές.

«Πρόκειται για ένα φιλικό προετοιμασίας. Αυτά τα παιχνίδια είναι γι” αυτό ακριβώς. Για να αξιολογούμε καταστάσεις, για να δούμε κάποια πράγματα που τα δουλεύουμε στην προπόνηση, πως τα εφαρμόζουμε με αντίπαλο στον αγωνιστικό χώρο» ανέφερε ο Πορτογάλος τεχνικός του Παναιτωλικού για το φιλικό με τον ΠΑΣ και πρόσθεσε:

«Για να βελτιώσουμε λάθη. Είχαμε απέναντι μια ομάδα που είναι πολλά χρόνια μαζί και έχει αυτοματισμούς. Αν και μπήκαμε καλά στο γήπεδο και δημιουργήσαμε προϋποθέσεις για γκολ, δυστυχώς από στατικές φάσεις δεχτήκαμε 3 γκολ.

Οι παίκτες δεν έχουν συνηθίσει στα στημένα να δουλεύουν με ζώνη. Είναι κάτι που το αρχίσαμε φέτος και σίγουρα θα χρειαστεί πολύ περισσότερη δουλειά όσο αφορά τις τοποθετήσεις μας. Αυτό που πρέπει να τονιστεί είναι ότι τελειώσαμε το ματς με παιδιά από την ομάδα Κ20. Δείχνει αυτό ότι το μέλλον του συλλόγου είναι εξασφαλισμένο με παίκτες που στο μέλλον θα μπορέσουν να στελεχώσουν την πρώτη ομάδα».

Για τα μεταγραφικά ζητήματα ο Πόντες ήταν ξεκάθαρος: «Σίγουρα χρειαζόμαστε προσθήκες. Θα έλεγα τουλάχιστον 4 ακόμη παίκτες. Ενός επιθετικού, δύο εξτρέμ που θα μπορούν να παίζουν και στην θέση «10» κι ενός στόπερ.

Ίσως και ένας 5ος στον άξονα. Είναι σημαντικό γιατί θα προσθέσουν ωριμότητα στην ομάδα, όπου υπάρχουν πολλοί νέοι. Αυτοί έδωσαν τον καλύτερο εαυτό τους, αλλά η ομάδα έδειξε ότι θέλει ωριμότητα. Κάποιες περιπτώσεις είναι σε καλό επίπεδο οι διαπραγματεύσεις και τις επόμενες μέρες θα έχουμε και νεότερα».