Αρνείται το Υπουργείο να απαντήσει στο σκάνδαλο του μαγνητικού

Σκάνδαλο δυο ετών και δυο κυβερνήσεων
Το Υπουργείο Υγείας και με τη συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ και με τη συγκυβέρνηση ΝΔ – ΠΑΣΟΚ αρνείται πεισματικά να απαντήσει και κυρίως να δώσει λύση στο σκάνδαλο του μαγνητικού τομογράφου στο νοσοκομείο Αγρινίου.

Είναι εντυπωσιακό πως παρά το γεγονός ότι έχουμε να κάνουμε τον τελευταίο χρόνο με διαφορετικές ηγεσίες στο Υπουργείο Υγείας και φυσικά διαφορετικές κυβερνήσεις, η στάση του Υπουργείου παραμένει πεισματικά η ίδια : καμία απάντηση, καμία αντίδραση, καμία λύση. Η στάση αυτή φυσικά ενισχύει τον χαρακτηρισμό της όλης υπόθεσης ως σκάνδαλο, αφού μόνο έτσι μπορεί να χαρακτηρίσει κανείς το γεγονός ότι από το καλοκαίρι του 2013 μέχρι σήμερα, ο καινούργιος μαγνητικός τομογράφος που ο ελληνικός λαός πλήρωσε πάνω από ένα εκατομμύριο ευρώ παραμένει ανενεργός. Χθες συμπληρώθηκαν δυο χρόνια από τα εγκαίνια του νοσοκομείου Αγρινίου, δυο χρόνια το Υπουργείο Υγείας όχι μόνο δεν πίεσε για λύσεις, αλλά δεν έχει μπει καν στον κόπο να απαντήσει στις σχετικές ερωτήσεις που έχουν γίνει στη βουλή.

Και βέβαια δεν είναι οι δανειστές, το μνημόνιο και οι “κακοί” Ευρωπαίοι που δεν αφήνουν να λειτουργήσει ο μαγνητικός τομογράφος στο Αγρίνιο. Είναι τα συμφέροντα κάποιων που εξυπηρετούνται από τον κλειστό μαγνητικό τομογράφο. Αυτά τα συμφέροντα είναι που και η νέα κυβέρνηση, δυστυχώς, έξι μήνες μετά την ανάληψη των καθηκόντων της δεν κατάφερε να υπερπηδήσει. Πρόσφατα μια ακόμη ερώτηση που έγινε στη βουλή για το θέμα κοινοποιήθηκε στον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου και στον Εισαγγελέα κατά της Διαφθοράς. Ίσως να μην φτάνει μια απλή κοινοποίηση και να χρειάζεται μια μηνυτήρια αναφορά. Πάντως από την έως τώρα στάση της νέας ηγεσίας του Υπ. Υγείας, μόνο από τους Εισαγγελείς μπορούμε να περιμένουμε κάτι.

Οι αναπάντητες ερωτήσεις για τον μαγνητικό τομογράφο στην ιστοσελίδα της βουλής
Οι αναπάντητες ερωτήσεις για τον μαγνητικό τομογράφο στην ιστοσελίδα της βουλής

Δ.Π