Νοn paper και ξερό ψωμί

Κάποτε τα non papers τα μοίραζε το Μαξίμου ή η εκάστοτε αξιωματική αντιπολίτυευση στους συντάκτες που αντίστοιχα κάλυπταν το ρεπορτάζ του Μαξίμου ή της αντιπολίτευσης για να έχουν ατύπως την άποψη της κυβέρνησης ή το τι λένε οι “κύκλοι” της αντιπολίτευσης. Τώρα τα πράγματα έχουν αλλάξει… Π.χ τα non papers της κυβέρνησης π.χ μετά από Εurogroup θα τα διαβάσει κανείς αυτούσια σε όλες τις ιστοσελίδες. Τα πράγματα έχουν αλλάξει και σε τοπικό επίπεδο… Τα non papers έχουν σχεδόν αντικαταστήσει τις επίσημες ανακοινώσεις π.χ των δήμων… αλλά έχουν αντικαταστήσει και τις επίσημες απαντήσεις μεταξύ εμπλεκομένων φορέων. Για παράδειγμα, η Περιφερειακή Ένωση Δήμων Δυτικής Ελλάδας -μαθαίνουμε- απάντησε στους εμπλεκόμενους φορείς με non paper με τα αποτελέσματα της αξιολόγησης των προτάσεων για το Διαγωνισμό Ιδεών για το έργο I.C.E.

Επειδή η ενημέρωση είναι άτυπη και μέσα από non papers με επιφύλαξη μεταφέρουμε πως στο διαγωνισμό αυτό φαίνεται ότι πήγε καλά μια πρόταση που κατατέθηκε από την πλευρά κάποιων -δεν ξέρουμε ποια ακριβώς- πολιτιστικών σωματείων της ευρύτερης περιοχής του Αγρινίου. Και επειδή τα non papers πάνε σ’ άλλο τόπο, υποθέτουμε ότι αυτά τα “ιστορικά” σωματεία που δεν θυμίζουν σε τίποτα τις ένδοξες στιγμές του παρελθόντος, κάπως έτσι ενημέρωσαν και όσους έκριναν από τον τοπικό Τύπο.

Τώρα, γιατί επιμένουν κάποιοι ότι δεν είμαστε Ευρώπη, δεν το καταλαβαίνω… Άμα και στα χωριά επικοινωνούμε με non papers τι άλλο θέλουμε δηλαδή….

Δ.Π