Θα μείνουν μπουκάλα

Να πάρει πίσω την πρόσφατη διάταξη που αφορά στην αντικατάσταση των διοικητών νοσοκομείων με πρόσωπα επιλογής υπουργού ζητούν οι θεσμοί από το υπουργείο Υγείας, στο πλαίσιο της αποπολιτικοποίησης της διοίκησης. Ειδικότερα, οι θεσμοί ζήτησαν από το υπουργείο να αναστείλει πρόσφατη διάταξη που όριζε ότι ο υπουργός μπορεί να παύσει αζημίως τους διοικητές που υπηρετούν σήμερα και να τους αντικαταστήσει με πρόσωπα δικής του επιλογής.

Μάλιστα πληροφορίες αναφέρουν ότι η ηγεσία του υπουργείου Υγείας δεν μπορεί ούτε να διορίσει πρόσωπα ούτε σε νοσοκομεία όπου οι γαλαζοπράσινοι διοικητές έχουν παραιτηθεί (όπως στο Αγρίνιο). Και αυτό γιατί η νομοθετική διάταξη που έχει περάσει στη Βουλή αφορά τη συνολική διαχείριση του προβλήματος και δεν προβλέπει προφανώς καμία διάκριση ανάμεσα σε αυτούς που εξαναγκάστηκαν σε παραίτηση και σε αυτούς που αρνήθηκαν να παραιτηθούν.

Έτσι λοιπόν όλος ο κομματικός συρφετός (του ΣΥΡΙΖΑ αυτή τη φορά) θα μείνει μπουκάλα… Και στο Αγρίνιο που τα συμφέροντα στο χώρο της Υγείας είναι πολλά, με τα τόσα ιδιωτικά κέντρα που έχουν ανοίξει, υπάρχει η ελπίδα να βρεθεί ένας manager που δεν θα χρωστά σε κανένα κόμμα και θα σπάσει αυγά… Θα πάρει πίσω τους αποσπασμένους στα κόμματα… Θα λειτουργήσει το μαγνητικό τομογράφο… Θα ζητήσει πίσω τα λεφτά που έπαιρναν οι παρανόμως τοποθετημένοι προϊστάμενοι…