Πόντες: «Θα είμαστε έτοιμοι»

Ο Λιονέλ Πόντες δηλώνει στο Novasports ότι ο Παναιτωλικός θα παρουσιαστεί πανέτοιμος για να αντιμετωπίσει τον Παναθηναϊκό.Αναλυτικά οι δηλώσεις του τεχνικού της ομάδας του Αγρινίου εν’ όψει της πρεμιέρας της Σούπερ Λιγκ:

Για το παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό: «Ευχαριστώ για την υποδοχή, είμαι εδώ, μου αρέσει ο σύλλογος και η χώρα. Για μένα είναι πολύ σημαντικό να νιώθω καλά εκεί που δουλεύω. Οσον αφορά το παιχνίδι, για μένα είναι καλό που ξεκινάμε με ένα πολύ δυνατό ματς, κάνει την ομάδα να παρουσιαστεί με μέγιστη συγκέντρωση. Είναι παιχνίδι που θα παλέψουμε για τους 3 βαθμούς και για μια καλή εμφάνιση στην έδρα μας με γεμάτο γήπεδο. Ο αντίπαλος θα έχει αγωνιστικό ρυθμό μιας και έχει επίσημα παιχνίδια στα πόδια του, αλλά και εμείς έχουμε τα δικά μας όπλα και ικανότητες για να διεκδικήσουμε κάποιο θετικό αποτέλεσμα».

Για το τι υπολογίζει πιο πολύ στον Παναθηναϊκό: «Είναι ομάδα με πολύ καλούς παίχτες, με ποιότητα και πολύ πλούσια φυσικά προσόντα. Στον χώρο του κέντρου ο αρχηγός Ζέκα δίνει πάθος στην ομάδα και δυναμισμό. Μπροστά υπάρχει ένας εκ των πρώτων σκόρερ πέρυσι, ο Μπεργκ, με τον διεθνή Καρέλη.
Έχει επιθετικογενή πλάγια μπακ, τον Εσιέν που μπορεί και να είναι έτοιμος όταν παίξουμε και άλλους.. Εμείς νομίζω ότι γνώριζουμε καλά τον Παναθηναϊκό,
με πολλά παιχνίδια του που τα έδειξε η τηλεόραση. Παίζει με 4-4-2 στην ευθεία ή ρόμβο, οπότε θα προετοιμαστούμε για αυτό».

Για το αν ο Παναιτωλικός θα είναι έτοιμος και για το αν λείπει κάτι από το ρόστερ: «Θα είμαστε έτοιμοι. Είναι αλήθεια ότι ακόμα το ροστερ δεν έχει διαμορφωθεί πλήρως και ο προγραμματισμός μας άργησε λίγο για διάφορους λόγους. Ίσως θα είναι έκπληξη για τον αντίπαλό μας, που δεν θα ξέρει ίσως ποιους θα αντιμετωπίσει, ή τον τρόπο που θα παίξουμε. Όμως είμαστε πεπεισμένοι ότι θα κάνουμε ένα καλό παιχνίδι γιατί οι ενδείξεις είναι θετικές και οι παίχτες πρέπει να πιστέψουν στην πολύ καλή δουλειά που κάνουμ».

Για τους στόχους του Παναιτωλικού: «Πέρυσι η ομάδα έκανε ένα πολύ καλό πρωτάθλημα και έφτασε 2 βαθμούς από τα πλέι οφ. Εμείς θέλουμε να τα πάμε καλύτερα από αυτό. Είμαστε φιλόδοξοι, αν και πρώτα πρέπει να εξασφαλίσουμε ότι η ομάδα θα σταθεροποιηθεί στην Σουπερ Λιγκ όσο πιο ψηλά γίνεται. Επίσης δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι υπήρξαν πολλές αποχωρήσεις σημαντικών βασικών παιχτών και μεταγραφές 8-9 παιχτών. Αυτό σημαίνει ότι υπάρχει μια νέα ομάδα που δημιουργείται με νέο προποντή, με νέα φιλοσοφία και μεθοδολογία και σίγουρα θα χρειαστεί χρόνος ώστε να παίξει η ομάδα όπως ακριβώς θέλω. Βέβαια εμείς είμαστε φιλόδοξοι, πιστεύουμε πως θα έχουμε μια ανταγωνιστική ομάδα όταν ολοκληρωθεί το ρόστερ της, θα παλέψουμε για υψηλούς στόχους και θα σταθεροποιηθούμε χωρίς να απλώνουμε το πάπλωμά μας πιο πολύ από όσο επιτρέπουν τα πόδια μας. Ταυτόχρονα θα δώσουμε το μάξιμουμ και στο Κύπελλο».