Η Πάλαιρος λέει “όχι” στα σκουπίδια της Λευκάδας

Χθες Δευτέρα 7 Σεπτεμβρίου 2015, το βράδυ, πραγματοποιήθηκε στην Πάλαιρο, Λαϊκή Συνέλευση, με πρωτοβουλία της Δημοτικής Παράταξης «Ανοικτός Δήμος», μείζονα αντιπολίτευση στο δήμο Ακτίου-Βόνιτσας.

Σκοπός της η ενημέρωση των Κατοίκων για τις τρέχουσες εξελίξεις για τον ΧΥΤΑ Παλαίρου και ο προγραμματισμός των επόμενων κινήσεων. Στην Συνέλευση παραβρίσκονταν και πήραν το λόγο οι δημοτικοί σύμβουλοι: Γεροκωστόπουλος Κώστας, Μπουμπούλη Αφροδίτη, Γούδας Μιχάλης, Σερεπίσου Χριστίνα και Κασόλας Θανάσης.Αρχικά ενημέρωσαν για τα γεγονότα των τελευταίων ημερών που είναι o σχεδιασμός του Δημάρχου Ακτίου–Βόνιτσας Γιώργου Αποστολάκη να μεταφέρονται τα αστικά απόβλητα (σκουπίδια) της Λευκάδας στο ΧΥΤΑ Παλαίρου για τα επόμενα 12 χρόνια, είτε εναλλακτικά, να μεταφερθεί ένα μέρος των αποβλήτων του Αγρινίου.

Στην συνέχεια τον λόγο πήραν δημότες που τοποθετήθηκαν πάνω στα λεχθέντα και τις εξελίξεις και όλοι τάχθηκαν κατά της μεταφοράς των σκουπιδιών από την Λευκάδα στην Πάλαιρο. Στο τέλος της συνέλευσης οι κάτοικοι εξέδωσαν ψήφισμα εναντίον της πρόθεσης του Δημάρχου Ακτίου–Βόνιτσας Γιώργου Αποστολάκη να μεταφέρει σκουπίδια από την Λευκάδα στο ΧΥΤΑ Παλαίρου.

Η τοπική κοινωνία είναι ανάστατη με τη σκέψη ότι μπορεί να μετατραπεί η Πάλαιρος σε χωματερή της Δυτικής Ελλάδας. Η Πάλαιρος είναι και τουριστικό μέρος και οποιαδήποτε περιβαλλοντική υποβάθμισή της θα επηρεάσει αρνητικά το εισόδημα και το μέλλον των δημοτών της.Οι κάτοικοι είναι αποφασισμένοι να είναι παρόντες στο σημερινό δημοτικό συμβούλιο που θα γίνει στη Βόνιτσα με θέμα τη διαχείριση απορριμμάτων, να καταθέσουν το ψήφισμα και να αγωνιστούν με όλα τα μέσα κατά αυτής της παράλογης μεθόδευσης.

πηγή : xiromeronews.blogspot.gr