Και μπορεί και θέλει το απόλυτο ο Παναιτωλικός!

Ο Παναιτωλικός έχει μπροστά του πέντε βατά ματς στα οποία θέλει να εκμεταλλευτεί την δυναμική του να βελτιώσει τα λάθη του να κάνει το απόλυτο, που θα του δώσει 15 βαθμούς. Το Joinsports.gr αναλύει…

Η διακοπή του πρωταθλήματος ήταν μια καλή ευκαιρία για τον Λίονελ Πόντες να δουλέψει μαζί με τους ποδοσφαιριστές και το υπόλοιπο τεχνικό τιμ πάνω στις αδυναμίες που έβγαλε η ομάδα σε αυτές τις δύο πρώτες στροφές του πρωταθλήματος και ειδικότερα στην αμυντική συμπεριφορά της ομάδας. Το καλό είναι ότι τα λάθη αυτά δεν προέρχονται από καθαρά κακή ομαδική αμυντική λειτουργία, αλλά όπως σας είχαμε γράψει από το joinsports.gr, από μεμονωμένα ατομικά λάθη, που δεν είναι, ούτε εύκολο, αλλά ούτε και λογικό να συμβαίνουν κάθε Κυριακή. Συν τοις άλλος στη διακοπή, ο Παναιτωλικός έδωσε φιλικό παιχνίδι με την ΑΕΚ στο οποίο και ηττήθηκε με 3-0, με τον Πόντες να παραδέχεται, τόσο την ανωτερότητα της ΑΕΚ όσο και το γεγονός ότι η ομάδα του δεν έδειξε καλό πρόσωπο.

φωτό : paravatos.eu
φωτό : paravatos.eu
Αυτά τα λάθη θέλουν να τα διορθώσουν στον Παναιτωλικό. Άλλωστε, δεν είναι εύκολο από τη μια μέρα στην άλλη να αλλάξουν την φιλοσοφία τους και ο Πορτογάλος άλλαξε αρκετά πράγματα και ειδικά στον τρόπο που επιθυμεί να αγωνίζεται η ομάδα, με την αμυντική γραμμή να βρίσκεται ψηλά και όχι να δίνει χώρο στους αντιπάλους και να περιμένει να χτυπήσει στην κόντρα, με την κίνηση των παικτών χωρίς τη μπάλα και την ανάπτυξη του παιχνιδιού από τα άκρα στην οποία θέλει να συμμετέχουν, πλην των εξτρέμ και οι πλάγιοι μπακ.

Οι Αγρινιώτες στις πέντε ερχόμενες αγωνιστικές έχουν ένα, θεωρητικά, εύκολο πρόγραμμα, μεσα από το οποίο θέλουν να βγουν με το απόλυτο. Συγκεκριμένα την 3η και την 4η αγωνιστική παίζει εντός έδρας με τον Πανθρακικό και τη Βέροια αντίστοιχα. Την 5η αγωνιστική αγωνίζεται την έδρα της Καλλονής, για να επιστρέψει την 6η αγωνιστική στο Αγρίνιο, όπου και θα φιλοξενήσει τον Πανιώνιο. Τέλος στην 7η αγωνιστική, ο Παναιτωλικός φιλοξενείται από τον Λεβαδειακό και έτσι κλείνει το πρόγραμμα των πέντε αυτών αγωνιστικών που σκοπός των «καναρινιών» είναι το πέντε στα πέντε και οι 15 βαθμοί.

πηγή : Joinsports.gr