Το κουδούνι δεν χτύπησε σε 20 νηπιαγωγεία της Αιτωλοακαρνανίας!

Τουλάχιστον 272 νηπιαγωγεία και δημοτικά σχολεία της χώρας παραμένουν κλειστά λόγω παντελούς έλλειψης εκπαιδευτικού προσωπικού, την ίδια ώρα που δεκάδες άλλα άνοιξαν την περασμένη Παρασκευή με μόλις έναν δάσκαλο και υπολειτουργούν.

Στα σχολεία της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης υπάρχουν συνολικά 12.884 κενές θέσεις νηπιαγωγών, δασκάλων και καθηγητών ειδικοτήτων, με το μεγαλύτερο πρόβλημα να παρουσιάζεται στο Ηράκλειο Κρήτης (999 κενά), την Α΄ Αθήνας (918), την Ανατολική Αττική (764), τα Δωδεκάνησα (700 κενά), την Αιτωλοακαρνανία και τη Δυτική Αττική (από 656 κενά) και τον Πειραιά (642 κενά). Τα στοιχεία που έδωσαν χθες στη δημοσιότητα οι εκπρόσωποι της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας Ελλάδος (ΔΟΕ) επιβεβαιώνουν ότι η φετινή σχολική χρονιά είναι μία από τις χειρότερες. Στην Αιτωλοακαρνανία κλειστά παραμένουν 20 νηπιαγωγεία….

«Τα δεδομένα αυτά δεν τιμούν την εκπαίδευση» τόνισε ο πρόεδρος της ΔΟΕ, Θανάσης Κικινής στο πλαίσιο συνέντευξης Τύπου, κάνοντας λόγο για εξαιρετικά κακό σχεδιασμό και εγκληματική παράβλεψη των νομικών ζητημάτων από την πλευρά της απελθούσας πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Παιδείας. Παράλληλα, χαρακτήρισε διαχρονικό το ζήτημα των κενών, αφού οι διορισμοί μόνιμων εκπαιδευτικών έχουν «παγώσει» και γίνονται μόνο προσλήψεις αναπληρωτών. Είναι ενδεικτικό ότι τα τελευταία πέντε χρόνια έχουν συνταξιοδοτηθεί 8.500 εκπαιδευτικοί στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση και έχουν προσληφθεί μόλις 250.

με πληροφορίες από το imerisia.gr