Ανεπάγγελτοι CEOs

Aπό τον Βασίλη Μπόνιο / kourdistoportocali.com

Μια χρεοκοπημένη εταιρία με χρέος 400 δις ευρώ και η οποία δανείζεται κατά μέσο όρο 50 δις ευρώ το χρόνο αναζητεί την διάσωσή της σε ανεπάγγελτους CEOs.Όποιος δεν αισθάνεται δέος, με την σκέψη και μόνο, είναι ηλίθιος ή νεο-Έλληνας.

Ο νεοέλληνας, αυτό το πρεζόνι των δανείων και της αλόγιστης σπατάλης, ετοιμάζεται για μια ακόμη φορά να αποφασίσει ποιος θα τον κυβερνήσει έχοντας να επιλέξει ανάμεσα σε δύο πρόσωπα που δεν έχουν δουλέψει ποτέ στη ζωή τους και η μόνη επαγγελματική τους εμπειρία είναι το σπόρ του πολιτικού φαφλατά.

Τόσο ο Τσίπρας, όσο και ο Μειμαράκης βρέθηκαν από τα εφηβικά τους χρόνια στους προνομιούχους κομματικούς μηχανισμούς και όπως απεδείχθη έλυσαν το βιοποροστικό τους πρόβλημα-καλά προστατευμένοι μέσα στα κομματικά μαντριά.Ο Τσίπρας εμπορεύτηκε με επιτυχία την αριστερή παραμύθα και ο Μειμαράκης την αντίστοιχη της δεξιάς.Ακόμη κι αν οι δύο ανεπάγγελτοι βρεθούν κάτω από την ίδια συγκυβέρνηση αναρωτιέσαι εύλογα πως μπορούν να βρουν λύση για 1,5 εκατ. ανέργους. Τι σκατά ξέρουν από επιχειρήσεις δύο ανεπάγγελτοι;

Θα μας πείτε πως μπορεί να μην γνωρίζουν οι ίδιοι αλλά έχουν την ικανότητα να τοποθετούν τους κατάλληλους ανθρώπους στην κατάλληλη θέση.Σωστά! Το διπιστώσαμε αυτό πολύ πρόσφατα με τον Βαρουφάκη. Ο ανεπάγγελτος Τσίπρας γοητευμένος από τον θεωρητικό της ασάφειας, τον έκανε υπ. Οικονομικών και μαζί καρφώσανε τη χώρα στα βράχια.

-Τώρα απέκτησα εμπειρία!!!
Αυτό μάς λέει ο Τσίπρας, ο οποίος απειλεί να επιστρέψει στο Μαξίμου. Ακόμη και η επιλογή του αντικαταστάτη (Τσακαλώτος) κουβαλάει πολλά ερωτηματικά μια και ο Ευκλείδης σε κάθε ευκαιρία απαρνείται το μνημόνιο που υπέγραψε. Μιλάμε για παράνοια.

Αυτή η παράνοια είναι δημιούργημα του νεοέλληνα ψηφοφόρου. Από την εποχή του Τσοβόλα δώστα όλα έως τον Βαρουφάκη, οι ανεπάγελτοι πολιτικοί επέλεγαν (με ελάχιστες εξαιρέσεις) εξίσου μετριότητες υπουργούς Οικονομικών. Ο Παπαθανασίου, ο οποίος αντικατέστησε τον διαπλεκόμενο Αλογοσκούφη, έδωσε στην τότε υπ. Οικονομικών της Γαλλίας, γραμμένα σε ένα πρόχειρο χαρτί από το lobby του Αστέρα Βουλιαγμένης, τα μέτρα που επρόκειτο να πάρει για να διασώσει την ελληνική οικονομία. Το απεκάλυψε η ίδια η Λαγκάρντ σε ένα ντοκιμαντέρ για την κρίση και την φοροδιαφυγή. Ο Παπακωνσταντίνου, επί ΓΑΠ, προσπάθησε να “εξαφανίσει” τους συγγενείς του από τη λίστα. Οσοι τους διαδέχτηκαν υπερασπίσθηκαν με το ίδιο πάθος το χυδαίο πελατειακό κράτος που οικοδόμησαν οι προκάτοχοί τους πρωθυπουργοί και υπουργοί των Οικονομικών. Ο Βαρουφάκης ήταν το κερασάκι στη τούρτα των υπουργών της μεταπολίτευσης.

Θέλοντας να δείξουμε σε ολόκληρο τον πλανήτη πόσο νούμερα είναι οι νεοέλληνες και οι πολιτικοί τους-δεν θα μπορούσαμε να επιλέξουμε ιδανικότερο πρεσβευτή της επιπόλαιότητας που χαρακτηρίζει την ελληνική κοινωνία. Για όλους αυτούς τούς ανεπάγγελτους δημαγωγούς-λαοπλάνους φταίνε ο Σόιμπλε και η Μέρκελ. Κι από κάτω ο χαχόλος λαός να χειροκροτά με την “βοήθεια” του μηντιακού παρακράτους της μεταπολίτευσης, που το συγκροτούν πρώην πράκτορες μυστικών υπηρεσιών ως ιδιοκτήτες των ΜΜΕ και τσαρλατάνοι που υποδύονται τους δημοσιογράφους. Όλα αυτά τα σούργελα σε μερικά 24ωρα θα αποφασίσουν ποιος ανεπάγγελτος θα τα κυβερνήσει…