«Δαγκωτό» Παναιτωλικό με Βέροια

Ο Παναιτωλικός υποδέχεται τη Βέροια την Τρίτη για την 4η αγωνιστική και το Joinsports.gr σας παρουσιάζει την προϊστορία των αναμετρήσεων…

Δεν είναι πολλά τα ματς ανάμεσα στα «καναρίνια» με τη «Βασίλισσα του Βορρά» και σε αυτά που έχουν γίνει ο Παναιτωλικός έχει τη μερίδα του λέοντος. Συγκεκριμένα στα εννέα συνολικά παιχνίδια ο Παναιτωλικός μετρά τέσσερις νίκες, τρία ματς έχει πάρει η Βέροια και δύο ματς έχουν λήξει ισόπαλα.

Στη… Β” Εθνική η υπεροχή της Βέροιας
Οι δύο ομάδες έχουν συναντηθεί σε όλες τις εγχώριες διοργανώσεις. Στη Super League, στο Κύπελλο Ελλάδα, αλλά και στη Football League. Μάλιστα, στη δεύτερη τη τάξει κατηγορία η Βέροια έχει πετύχει τις δύο από τις τρεις νίκες κόντρα στην ομάδα του Αγρινίου. Στις 28 Νοεμβρίου 1999 άλωσε το Αγρίνιο με νίκη 1-0 και στις 16/4/2000 πήρε άλλη μια νίκη στην Ημαθία αυτή τη φορα με 3-0. Στη Β” Εθνική είχαν βρεθεί οι ομάδες και την αγωνιστική περίοδο 2010-2011, με τον Παναιτωλικό να κρατάει το αήττητο. Την 1η Νοέμβρη του 2010 στην Ημαθία αναδείχθηκαν ισόπαλες, 1-1 και στις 6/3/2011 ο Παναιτωλικός στο Αγρίνιο κέρδισε με 1-0.

Κυρίαρχος ο Παναιτωλικός στη Super League
Μόλις δύο φορές έχει καταφέρει να παραβιάσει την εστία του Παναιτωλικού στα τέσσερα ματς στην πρώτη τη τάξει κατηγορία του ελληνικού πρωταθλήματος. Μάλιστα, σε αυτό το ζευγάρι ο Παναιτωλικός έχει πετύχει τη μεγαλύτερη νίκη ως φιλοξενούμενος, με 3-1, υπάρχει βέβαια και το 3-0 της Βέροιας, αλλά ήταν γηπεδούχος. Ο απολογισμός των τεσσάρων αυτών αναμετρήσεων είναι δύο νίκες για τον Παναιτωλικό, μια ισοπαλία και μία νίκη για τη Βέροια.

Νικητής ο Παναιτωλικός τον Σεπτέμβρη
Ένα ματς μεταξύ των δυο τους έχει γίνει τον Σεπτέμβριο, στην έδρα της Βέροιας για το Κύπελλο Ελλάδας, στις 2 Σεπτεμβρίου 2009, με τον Παναιτωλικό να κερδίζει με 2-0. Αξίζει να σημειωθεί πως για πρώτη φορά γίνεται ματς Σεπτέμβριο, Παναιτωλικός – Βέροια στο Αγρίνιο.

πηγή : joinsports.gr