Τα “κάστρα” των κομμάτων στην Αιτωλοακαρνανία

Για τον ΣΥΡΙΖΑ σίγουρα το μεγάλο “κάστρο” είναι ο αστικός ιστός του Αγρινίου. Στη δημοτική ενότητα Αγρινίου ο ΣΥΡΙΖΑ κατέγραψε 14,1% διαφορά υπέρ του! Από εκεί και πέρα κατέγραψε μεγάλες διαφορές υπέρ του στις δημοτικές ενότητες Χάλκειας, Παραβόλας, Αποδοτίας, Αντιρρίου και Αιτωλικού.

Αξίζει ωστόσο να σημειωθεί ότι στη δημοτική ενότητα Φυτειών τα δυο μεγάλα κόμματα ήρθαν απόλυτα ισόπαλα. Με 545 ψήφους και ποσοστό 32,77%! Παρόμοια εικόνα στη δημοτική ενότητα Πυλλήνης όπου ο ΣΥΡΙΖΑ πήρε τρεις ψήφους περισσότερες από τη ΝΔ. Δέκα περισσότερες ψήφους από το ΣΥΡΙΖΑ κατέγραψε η ΝΔ στην δημοτική ενότητα Μενιδίου και 11 περισσότερες στην ενότητα Ανακτορίου. Ενώ στην μεγάλη πληθυσμιακά δημοτική ενότητα Ναυπάκτου ο ΣΥΡΙΖΑ είχε μόνο 58 περισσότερες από τη ΝΔ.

Για τη ΝΔ παραδοσιακά “κάστρα” είναι οι δημοτικές ενότητες Μακρυνείας και Οινιαδών. Μάλιστα στην Μακρυνεία υπερείχε κατά 11% του ΣΥΡΙΖΑ. Τις δέκα μονάδες μάλιστα πλησίασε και η διαφορά υπέρ της στην δημοτική ενότητα Αστακού.

Το ΠΑΣΟΚ ήταν τρίτη δύναμη σε αρκετές δημοτικές ενότητες καταγράφοντας μεγάλα ποσοστά στον Ίναχο (12,87%) και στη δημοτική ενότητα Πλατάνου (13,62%) καθώς επίσης και στις ενότητες Φυτειών, Στράτου, Αμφιλοχίας και Αγγελοκάστρου.

Τρίτη δύναμη στις δημοτικές ενότητες Αιτωλικού, Αρακύθου, Μεδεώνος, Οινιαδών και Παρακαμπυλίων ήταν η Χρυσή Αυγή.

Το ΚΚΕ παραδοσιακά κατέγραψε σημαντικά ποσοστά και ήταν τρίτη δύναμη στις δημοτικές ενότητες Αγρινίου, Θεστιέων και Ανακτορίου.

Δείτε αναλυτικά Πως ψήφισαν οι δημοτικές ενότητες της Αιτωλοακαρνανίας