Α.Ο Αγρινίου: Με τον ενθουσιασμό του πρωτάρη!

Το περασμένο καλοκαίρι βρήκε μπροστά του την… πρόκληση-πρόσκληση της Β΄εθνικής! Για πρώτη φορά στην ιστορία του ο Α.Ο Αγρινίου παίζει στην συγκεκριμένη κατηγορία και… τα όνειρα επιτρέπονται!

Το Αγρίνιο στον αθλητικό τομέα είναι γνωστό για τον Παναιτωλικό του. Με παρουσία τα τελευταία χρόνια στην Σούπερ Λίγκα οι Αγρινιώτες έχουν το σημείο αναφοράς τους. Από φέτος, φιλοδοξία των ανθρώπων του ΑΟ Αγρινίου, είναι το φίλαθλο στοιχείο της πόλης να… βάλει πλάτη και στο μπάσκετ, που κατά το παρελθόν δεν είχε κάτι ιδιαίτερο να επιδείξει στην περιοχή.

ΑΟ ΑγρινίουΓια πρώτη φορά ομάδα από την μεγαλύτερη πόλη της Αιτωλοακαρνανίας θα πάρει μέρος στο πρωτάθλημα της Β΄εθνικής ανδρών και ζητούμενο είναι αρχικά η καθιέρωση στην κατηγορία, με παράλληλα… παραγωγή παικτών από την πόλη ή την ευρύτερη περιοχή. Άλλωστε ρίχνοντας μια ματιά στο ρόστερ παρατηρεί κανείς ότι οι 9 παίκτες. «Το βασικό μέλημά μας είναι να φτιάξουμε μια ομάδα από Αγρινιώτες. Φέτος ήδη υπάρχουν στο ρόστερ 9 παίκτες και του χρόνου θέλουμε να είναι και οι 12» είναι το ξεκάθαρο μήνυμα του προέδρου της ομάδας κ. Περικλή Γερμανού.

Ο Αθλητικός Όμιλος Αγρινίου, όπως είναι η πλήρης ονομασία του συλλόγου, που έχει ιδρυθεί το… μακρινό 1973, τα τελευταία 3 χρόνια αγωνίστηκε στο πρωτάθλημα της Γ΄ εθνικής (2 σεζόν στον Νότο και μια στον Βορρά) και φέτος λόγω αναδιάρθρωσης στην Β΄εθνική, βρήκε την ευκαιρία να δοκιμάσει το βήμα παραπάνω.Όσον αφορά τον στόχο που δημιουργεί η νέα… σελίδα για την ομάδα του Αγρινίου ο κ. Γερμανός είναι ξεκάθαρος: «Στόχος είναι να σωθεί η ομάδα και να μπορέσουμε να αξιοποιησουμε αυτό που είχαμε βάλει ως στόχο τη δημιουργία ομάδας με αγρινιωτικο μοντέλο δείχνοντας σε όλους ότι μπορεί και η επαρχία να ανταγωνιστεί αξιόλογα όλα τα υπόλοιπα σωματεία με τη δική του δυναμική».

Πάντως μπορεί ως σύλλογος ο ΑΟΑ να είναι… άπειρος στην συγκεκριμένη κατηγορία, αλλά έχει ένα «βαρύ» όνομα στον πάγκο. Προπονητής για τους Αγρινιώτες είναι ο Χρήστος Μυριούνης, παλιά δόξα του Παναθηναϊκού και της εθνικής Ελλάδος, που κι αυτός αντιμετωπίζει ως πρόκληση το… στοίχημα του ΑΟΑ.Σε όλο αυτό το νέο εγχείρημα, οι άνθρωποι της ομάδας θέλουν στο πλευρό τους και τον κόσμο του Αγρινίου. Ήδη έχουν διατεθεί 450 κάρτες διαρκείας των 30 ευρώ κι ευελπιστούν πως στα εντός έδρας ματς στο κλειστό της πόλης (χωρητικότητας περίπου 1000 θέσεων) θα υπάρχει δεδομένη στήριξη! Την πρώτη αγωνιστική του πρωταθλήματος που αρχίζει την Κυριακή (4/10), ο ΑΟ Αγρινίου υποδέχεται στις 5 το απόγευμα το Στρατώνι και φυσικά στόχος είναι το ξεκίνημα με το… δεξί!

Η ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΑΟ ΑΓΡΙΝΙΟΥ
ΕΤΟΣ ΙΔΡΥΣΗΣ: 1973
ΠΡΟΕΔΡΟΣ: ΠΕΡΙΚΛΗΣ ΓΕΡΜΑΝΟΣ
ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ: ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΥΡΙΟΥΝΗΣ
ΧΡΩΜΑΤΑ: ΠΡΑΣΙΝΟ-ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ
ΕΔΡΑ: ΔΑΚ ΑΓΡΙΝΙΟΥ «ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΟΥΣΗΣ»
ΑΠΟΚΤΗΘΗΚΑΝ ΦΕΤΟΣ: Σκαρλάτος (Εργοτέλης), Αναστασάκης (Αρκαδικός), Μπαρούχας (Χαρίλαος Τρικούπης), Μπερερής (Χαρίλαος Τρικούπης), Ναούμης (Ίκαρος), Κυριλής (Προμηθέας Πατρών), Πασπαλάς (Σπόρτινγκ).

TO ΡΟΣΤΕΡ:
Αναστασάκης Σταμάτης 24 2,07
Γεωργούλας Κων/νος 34 1,97
Δασκαλάκης Μπάμπης 17 1,80
Σκαρλάτος Βασίλειος 27 1,91
Κόκκιος Γεώργιος 15 1,84
Κυριλής Δημήτριος 18 1,93
Μήτσου Δημήτριος 25 1,97
Μπαρούχας Χρήστος 35 1,91
Μπερερής Γεώργιος 30 1,91
Ναούμης Σωκράτης 18 1,90
Παραπούρας Φαίδωνας 27 1,95
Πασπαλάς Μήνάς 19 1,90
Πουρνάρας Ζαχαρίας 19 1,93
Τσιρώνης Σπυρίδων 34 1,98

πηγή : gazzetta.gr