Πόρισμα για το Πάρκο από το Σώμα Επιθεωρητών Δημοσίων Έργων

Εκτός ημερήσιας διάταξης συζητήθηκαν στο δημοτικό συμβούλιο Αγρινίου οι τελευταίες ενέργειες της δημοτικής αρχής στο Πάρκο Αγρινίου μετά από ερώτηση του επικεφαλής του “Ανυπότακτου Αγρινίου” Στ. Μερμίγκη, ο oποίος ζήτησε να μάθει το τι σχεδιάζει ακριβώς η δημοτική αρχή σήμερα αλλά και το που βρίσκονται υλικά που αφαιρέθηκαν από το πάρκο( όπως οι πέτρες ξερολιθιάς).

Ακόμη ο Στ. Μερμίγκης κατέθεσε ένα πολυσέλιδο πόρισμα του Σώματος Επιθεωρητών Δημοσίων Έργων για την ανάπλαση του Πάρκου και τις ενέργειες που έχουν γίνει μέχρι τώρα, καλώντας τους δημοτικούς συμβούλους να το μελετήσουν.
Από την πλευρά του ο δήμαρχος Αγρινίου ανέφερε ότι γνωρίζει πως η έκθεση αυτή καταλήγει στο συμπέρασμα ότι πρέπει να υπάρξει νέα μελέτη για το Πάρκο.

Ο Γ. Παπαναστασίου τόνισε ότι σε συνεργασία με το δασαρχείο ο δήμος κάνει τις απαραίτητες ενέργειες για να ξαναγίνει το Πάρκο προσβάσιμο στον πολίτη. Σημείωσε ακόμη ότι εργασίες αφορούν κυρίως τον καθαρισμό του χώρου και το κλάδεμα των δένδρων, ενώ ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Ανδρ. Καλαμπαλίκης εξήγησε πως ο δήμος κάνει υποστυλώσεις στα δέντρα και δεν τα κόβει. Όσον αφορά τα υλικά που έχουν αφαιρεθεί από το Πάρκο, η απάντηση που δόθηκε ήταν ότι υπάρχει καμία γνώση για το αν έχουν παρθεί πέτρες κατά την εποχή που γινόταν εργασίες επί της προηγούμενης δημοτικής αρχής.