Σημαντικά θέματα για την Αιτωλοακαρνανία στο Περιφερειακό Συμβούλιο

Μελέτη Αντιπλημμυρικών στον Εύηνο και επέκταση του ΧΥΤΑ Μεσολογγίου
Συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Δυτικής Ελλάδας θα λάβει χώρα την Δευτέρα 05 Οκτωβρίου 2015 στην Πάτρα. Στην ατζέντα των θεμάτων της ημερήσιας διάταξης ξεχωρίζουν τρία σημαντικά θέματα για την Αιτωλοακαρνανία.

-Η έγκριση της πρότασης ένταξης και χρηματοδότησης της μελέτης με τίτλο: «Μελέτη Αντιπλημμυρικών έργων και οριοθέτηση ποταμού Ευήνου από τις εκβολές του έως τη ΧΘ 12+000 δυτικά του οικισμού Περιθώρι συνολικού μήκους 12 χλμ.», προϋπολογισμού: 600.000,00€, στο Εθνικό σκέλος του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας για το έτος 2015.
-Η έγκριση της πρότασης ένταξης και χρηματοδότησης έργου με τίτλο: «Επέκταση ΧΥΤΑ Μεσολογγίου (Β΄ Φάση)», προϋπολογισμού: 1.063.881,00€, στο Εθνικό Σκέλος (ΣΑΕΠ 001) του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας για το έτος 2015.
-Καθώς και η έγκριση της πρότασης απένταξης του έργου με τίτλο: «Σύνδεση Δικτύου Ύδρευσης Δημοτικής Κοινότητας Αιτωλικού με Υδραγωγείο Χαλαζια» προϋπολογισμού 500.000,00€ από το εθνικό σκέλος του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας. Ένα θέμα βέβαια για το οποίο ήδη υπάρχουν αντιδράσεις στην περιοχή του Μεσολογγίου και του Αιτωλικού με την δημοτική παράταξη “Κοινωνία Μπροστά” να επικρίνει την πιθανή απένταξη του έργου.