Η λύση που προωθείται για να εξαλειφθούν τα προβλήματα στην ύδρευση

Τα προβλήματα μειωμένης πίεσης αλλά και έλλειψης νερού που παρουσιάζονται σε διάφορες περιοχές του Δήμου Αγρινίου κατά τους καλοκαιρινούς μήνες προσπαθεί να αντιμετωπίσει η ΔΕΥΑ Αγρινίου που αποφάσισε για την αγορά αγροτεμαχίου 25 στρεμμάτων για την κατασκευή νέου αντλιοστασίου και δεξαμενών αποθήκευσης νερού στη θέση Δαφνούλα στην Τ.Κ. Σπολάϊτας του Δήμου Αγρινίου.

Τα προβλήματα που παρουσιάζονται το καλοκαίρι στην ύδρευσης διάφορων περιοχών του Αγρινίου και κυρίως στα ψηλότερα σημεία των ζωνών ύδρευση οφείλονται -εκτός από την υπερκατανάλωση- στην μη επαρκή πλήρωση των δεξαμενών με ικανές ποσότητες νερού. Κάτι που έρχεται ως συνέπεια της παλαιότητας και της ανεπάρκειας του κεντρικού αντλιοστασίου τροφοδοσίας του διυλιστηρίου (booster) να καλύψει τις αυξημένες απαιτήσεις. Το συγκεκριμένο αντλιοστάσιο έχει πλέον εξαντλήσει την δυναμικότητά του λόγω της θέσης του αλλά και της παλαιότητάς του και για τους λόγους αυτούς υπάρχει αυτή η αδυναμία κάλυψης των αυξημένων απαιτήσεων του καλοκαιριού. Επιπλέον αποδεικνύεται ότι η υπάρχουσα κεντρική δεξαμενή αποθήκευσης νερού του διυλιστηρίου (3.500μ3 περίπου) είναι ανεπαρκής να καλύψει την φυσιολογική κατανάλωση, πόσο μάλλον την κατανάλωση που θα υπάρχει στην περίπτωση πολύωρης διακοπής της πλήρωσής της λόγω της οποιαδήποτε βλάβης (πχ ηλεκτρολογικής)

Λύση του ανωτέρου προβλήματος είναι η κατασκευή νέου αντλιοστασίου προώθησης (booster) σε κατάλληλη θέση στην οποία θα υπάρχει και αυξημένη ικανότητα άντλησης νερού. Επιπλέον στην θέση αυτή θα πρέπει να υπάρξει η πρόβλεψη για την κατασκευή μελλοντικά δεξαμενών αποθήκευσης ικανών ποσοτήτων νερού (10.000 μ3) οι οποίες θα είναι ικανές να τροφοδοτήσουν το δίκτυο σε έκτακτες καταστάσεις. Αυτή τη λύση προωθεί η ΔΕΥΑ Αγρινίου ξεκιώντας από το πρώτο στάδιο με την αγορά του χώρου για την κατασκευή νέου αντλιοστασίου και δεξαμενών αποθήκευσης νερού.