Toν… χειμώνα η συντήρηση του εθνικού οδικού δικτύου στην Αιτωλοακαρνανία

Η συντήρηση του εθνικού οδικού δικτύου στην Αιτωλοακαρνανία είναι εδώ και πολλά – πολλά χρόνια μια προβληματική ιστορία. Η ολιγωρία των υπευθύνων βέβαια και οι γρεφειοκρατικές διαδικασίες θα δώσουν μια ακόμη δυσάρεστη έκπληξη στο όλο θέμα… καθώς σε εποχή που δεν ενδείκνυται, μέσα στο χειμώνα, θα λάβουν χώρα οι εργασίες συντήρησης του εθνικού οδικού δικτύου στην Αιτωλοακαρνανία, μέσα από εργολαβία της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, προϋπολογισμού 1,050 εκατ. ευρώ.

Οι ιθύνοντες της Περιφέρειας εκτιμούν ότι μέχρι το τέλος Οκτωβρίου, το αργότερο πρώτο δεκαήμερο του Νοεμβρίου, θα ολοκληρωθεί από το Νομικό Συμβούλιο του Κράτους ο προσυμβατικός έλεγχος και έτσι θα μπορέσουν να υπογράψουν τη σύμβαση με τον ανάδοχο του έργου. Αυτό όμως σημαίνει ότι οι εργασίες θα γίνουν στην καρδιά του χειμώνα… Και βέβαια αυτή η εργολαβία λίγο θα βελτιώσει την κατάσταση, αφού προβλέπει τμηματικές εργασίες στα τμήματα Αντίρριο- Μενίδι, Αμφιλοχία – Άκτιο και Αγρίνιο – Θέρμο.

Η εικόνα στο οδικό δίκτυο της περιοχής ίσως αλλάξει, όταν ολοκληρωθεί και η επόμενη, μεγαλύτερη σε ύψος, εργολαβία της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, αφού θα έχει προϋπολογισμό 1,8 εκατ.ευρώ περίπου. Ωστόσο αυτή προγραμματίζεται να κυλήσει μέσα στο 2016. Εκτός κι αν την… προλάβει ο χειμώνας… όπως συνέβη με τη φετινή εργολαβία…