Γιατί ο ηλιακός θερμοσίφωνας είναι απαραίτητος στο σπίτι;

Κατά την διάρκεια του Χειμώνα σχεδόν σε όλα τα σπίτια ακούγεται η φράση: « Άνοιξε τον θερμοσίφωνα». Μόνο και μόνο από αυτό καταλαβαίνουμε πόσο σημαντική είναι η παρουσία του στον σπίτι, αφού χωρίς αυτόν δεν θα είχαμε ζεστό νερό χρήσης.

Η χώρα μας ενδείκνυται για την εγκατάσταση ηλιακών συστημάτων, αφού τις περισσότερες μέρες τον χρόνο έχει ήλιο. Η λειτουργία τους μάλιστα τα τελευταία χρόνια έχει γίνει πιο εξειδικευμένη, αφού καινούργια συστήματα έχουν βγει στο προσκήνιο. Η εταιρεία Cronius έχει τις λύσεις που χρειάζεστε στον ηλιακό θερμοσίφωνα και μπορεί να σας προσφέρει υψηλές επιδόσεις ακόμα και σε συνθήκες παγετού.

Γιατί όμως ο ηλιακός θερμοσίφωνας, μπορεί να είναι σωτήρια λύση για τον οικιακό σας χώρο;
1. Έχετε εξασφαλίσει ζεστό νερό όποια ώρα της ημέρας θέλετε. Φιλτράρει την ζέστη και σας την δίνει στο ντουζ, στο μαγείρεμα ή όπου αλλού χρειάζεστε.
2. Δεν περιμένετε να ζεσταθεί το νερό από κάποιο ηλεκτρικό σύστημα. Οι ημέρες της ηλιοφάνειας είναι πολλές και είναι εκμεταλλεύσιμες στο μεγαλύτερο μέρος της μέρας.
3. Τα έσοδά σας αυξάνονται. Η ενέργεια του ήλιου δεν κοστολογείται, επομένως μένουν χρήματα για άλλες ανάγκες του σπιτιού σας.
4. Ο ηλιακός θερμοσίφωνας είναι ένα από τα πιο προσαρμόσιμα συστήματα. Μπορεί να δώσει μία άψογη συλλειτουργία με άλλα ενεργειακού τύπου μηχανήματα και συστήματα. Σε περίπτωση λοιπόν που θέλετε να δημιουργήσετε ένα σπίτι «πράσινο» ο ηλιακός θα είναι σίγουρα ένα από αυτά.
5. Δεν χρειάζεται να καταβάλλετε μεγάλα ποσά για την εγκατάστασή του και την συντήρησή του.
Η διάρκεια ζωής του εξάλλου μπορεί να φτάσει και τα 17 χρόνια!