Wood pellets: Η καλύτερη λύση στο δικό σας σπίτι

Οι πελλέτες ή αλλιώς πέλλετ είναι προϊόντα βιομάζας που έχουν προέλθει από απόβλητα πριονιδίου ή υλοτομίας, συνεισφέροντας στην μείωση της κοπής ξυλείας από τα δάση, όντας ταυτόχρονα ένα από τα οικολογικότερα καύσιμα για την σόμπα ή το τζάκι σας.

Το καύσιμο πέλλετ παράγεται σε υγρασία που μετά βίας φτάνει το 10%. Το αποτέλεσμα είναι να προσφέρει μία αργή και πλήρη καύση. Η αυξημένη τους πυκνότητα επίσης μπορεί να θεωρηθεί ένα από τα πιο σημαντικά προνόμια στην μεταφορά και την αποθήκευσή τους, αφού δεν αφήνουν κατάλοιπα και μπορούν να αποθηκευτούν σε ένα ζελοφάν.Η άνοδος των πωλήσεων του pellet έχει αποδείξει την αποτελεσματικότητά του, αφήνοντας πίσω του την αύξηση των τιμών του πετρελαίου που υπολογίζεται ότι ήδη από το 2005 έχει επιφέρει δραματική επιβάρυνση στα ετήσια έξοδα ενός νοικοκυριού.
Σε ποιους χώρους μπορεί να χρησιμοποιηθεί αυτή η μορφή ενέργειας;

  1. Οικιακή θέρμανση
  2. Έκλυση της απαραίτητης θερμότητας σε θερμοκήπια
  3. Δημόσια κτήρια όπως σχολεία, νοσοκομεία, βιβλιοθήκες

Εκτός από τα προαναφερόμενα, μπορούμε να αναφέρουμε ανάμεσα στα κυριότερα πλεονεκτήματά τους, τα:

  • Είναι φιλικά προς το περιβάλλον, χωρίς να αποδεσμεύουν μεγάλες ποσότητες co Επίσης το καύσιμο πέλλετ, προέρχεται από την απορριφθείσα βιομάζα.
  • Τα pellet προσφέρουν ασφάλεια κατά την χρήση τους, αφού δεν εγκυμονούν τους κλασικούς κινδύνους
  • Με την χρήση τους, οι χρήστες συμβάλλουν στην ανάπτυξή της εγχώριας οικονομίας

Η εταιρεία GK Energy σας παρέχει βέλτιστες λύσεις για τον χώρο σας σε σχέση με την φθηνότερη θέρμανση που μπορείτε να έχετε, είτε μέσω σομπών είτε μέσω λεβήτων pellet.
Κάνοντας μία online περιήγηση στην ιστοσελίδα, μπορείτε να βρείτε την τιμολογιακή πολιτική της εταιρείας στο καύσιμο που σας ενδιαφέρει, συγκρίνοντάς την σε σχέση με τις επικρατούσες.