Πρώτο μέλημα το μηδέν στην άμυνα

Ο Γιάννης Μαντζουράκης μέσα από τις προπονήσεις δείχνει ότι αυτό που κοιτάει πρώτα να διορθώσει, ή να φτιάξει, είναι η άμυνα, τόσο σε θέμα λειτουργίας όσο και σε θέμα οργάνωσης…

φωτό : paravatos.eu
φωτό : paravatos.eu
Δεν θα μπορούσε, άλλωστε, να κάνει διαφορετικά ο νέος τεχνικός των «καναρινιών» μιας και ο Παναιτωλικός έχει την χειρότερη άμυνα στο πρωτάθλημα με 13 γκολ παθητικό, μόλις στην 6η αγωνιστική και ένα παραπάνω από τον ΠΑΣ Γιάννινα, ο οποίος έχει δεχθεί σε έξι αγώνες 12 γκολ και με 10 γκολ στο παθητικό του ακολουθεί ο Πλατανιάς Χανίων. Αυτές οι τρεις ομάδες είναι και οι μόνες που έχουν διψήφιο αριθμό τερμάτων στο παθητικό τους, στις πρώτες έξι αγωνιστικές.

Σε ό, τι αφορά συγκεκριμένα τον Παναιτωλικό, αυτό που ενδιαφέρει τον Μαντζουράκη πρώτα από όλα για το ματς με τον Λεβαδειακό είναι να κρατήσει το μηδέν στην άμυνα. Βέβαια, αυτό είναι και κόντρα στην παράδοση καθώς μόνο μια φορά η άμυνα του Παναιτωλικού, έχει καταφέρει να κρατήσει τον Λεβαδειακό μακριά από το γκολ, την περσινή αγωνιστική περίοδο και στις 29/11/2014, στο 0-0 με τους «πράσινους» στη Βοιωτία .

Αυτή η πρόθεση του Μαντζουράκη, δεν βγαίνει από το μυαλό μας, αλλά από το πρόγραμμα που περιλάμβανε η προπόνηση της Τετάρτης (14/10) με τους ποδοσφαιριστές να δουλεύουν κατά κύριο λόγο πάνω στην αμυντική οργάνωση. Από την προπόνηση απουσίαζαν οι Ουάρντα και Μύγας, ενώ ατομικό έκαναν οι Κέβιν και Κόρσιενς. Σε ό, τι αφορά την προπόνηση της Πέμπτης (15/10) θα γίνει στις 5:30 το απόγευμα στο «Emileon».

πηγή : joinsports.gr