Επιστημονική ημερίδα για τα ΑμέΑ από το Εργαστήρι «Παναγία Ελεούσα»

Το Εργαστήρι «ΠΑΝΑΓΙΑ ΕΛΕΟΥΣΑ» σε συνεργασία με την Ευρωπαϊκή Πλατφόρμα Αποκατάστασης- EPR (European Platform for Rehabilitation), που εδρεύει στις Βρυξέλλες και το Δήμο Αγρινίου, διοργάνωσαν επιστημονική ημερίδα την Τετάρτη 14 Οκτωβρίου 2015, στο Επιμελητήριο Αιτωλ/νίας στο Αγρίνιο, από τις 10π.μ. έως τις 3.00μ.μ. με θέμα : « Υπηρεσίες Υποστηριζόμενης Διαβίωσης εντός της κοινότητας για άτομα με νοητική υστέρηση στην Ελλάδα. Προβληματισμός για τα ΑμεΑ τρίτης ηλικίας. Η σημαντική συμβολή της Ευρωπαϊκής Ένωσης στους Φορείς παροχής υπηρεσιών προς τα ΑμεΑ.»

Η Ημερίδα διεξήχθη σε δύο ενότητες. Κατά την πρώτη ενότητα, χαιρετισμό απηύθυναν η κυρία Διονυσία Σαμαντά, Πρόεδρος του Εργαστηρίου «ΠΑΝΑΓΙΑ ΕΛΕΟΥΣΑ» και στη συνέχεια εισήγηση στο θέμα και η κυρία Laura Jones, Γενική Γραμματέας της E.P.R.Ακολούθησε εισήγηση από τον κ. Κώστα Καλαντζή, Αντιδήμαρχο Κοινωνικής προστασίας, Παιδείας και Πολιτισμού του Δήμου Αγρινίου.Στη συνέχεια, εισήγηση από την κ. Ευστρατία Ζαϊμη- Δάλλα, Προϊσταμένη αυτοτελούς τμήματος Κοινωνικής Προστασίας, Παιδείας και Πολιτισμού του Δήμου Ι.Π. Μεσολογγίου και εισήγηση από το Διευθυντή του Εργαστηρίου, κ. Δημήτρη Χειμαριώτη.Κατά τη δεύτερη ενότητα υπήρξε εισήγηση από την κ. Lutegarda justo, εκπρόσωπο του οργανισμού AFID-μέλους της EPR, Πορτογαλία. Εισήγηση από την κ.Laura Jones, Γενική Γραμματέα της EPR.Ακολούθησε παρουσίαση για τη διάχυση του συστήματος ποιότητας EQUASS από το Διευθυντή του Εργαστηρίου «ΠΑΝΑΓΙΑ ΕΛΕΟΥΣΑ», κ. Δημήτρη Χειμαριώτη.

Παρευρέθηκαν, ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου κ. Παναγιώτης Τσιχριτζής, ο τέως Δήμαρχος, Νομάρχης και Βουλευτής Αιτωλ/νίας κ. Γιάννης Βαινάς, η Πρόεδρος και μέλη του Διοικητικού Συλλόγου «Φίλων, Γονέων και Εθελοντών». Καθώς και εκπρόσωποι Κοινωνικών-Φορέων και Φορέων παροχής κοινωνικών υπηρεσιών του Ν. Αιτλω/νίας και όχι μόνο, η αντιπρόεδρος και μέλη του Δ.Σ. της Πανελλήνιας Ένωσης Φορέων στήριξης ατόμων με νοητική υστέρηση «ΜΕΛΕΔΩΝΗ» από την Αθήνα, στελέχη υπηρεσιών κοινωνικής πρόνοιας και Ψυχικής Υγείας και Εθελοντές του Εργαστηρίου «ΠΑΝΑΓΙΑ ΕΛΕΟΥΣΑ».