Η Τρόικα θα κρίνει για τους διοικητές

Έως το τέλος του χρόνου αναμένεται να έχουν αντικατασταθεί οι περισσότεροι διοικητές των νοσοκομείων της χώρας. Η κυβέρνηση δρομολογεί ήδη τις σχετικές διαδικασίες ώστε έως τον Δεκέμβριο να έχει ολοκληρωθεί όλο το τυπικό μέρος και να αναλάβουν τα νέα πρόσωπα.

Η κυβέρνηση θέλοντας και μη, λόγω των σχετικών πιέσεων και οδηγιών της τρόικας, θα πραγματοποιήσει ανοικτή προκήρυξη, χωρίς ωστόσο μέχρι στιγμής να είναι σαφή τα κριτήρια που θα ορισθούν. Κριτήρια που θα πρέπει να περάσουν και από την έγκριση της τρόικας δεδομένου πως η προηγούμενη διαδικασία που προέβλεπε ουσιαστικά τον διορισμό των …δικών μας παιδιών, κόπηκε από τους δανειστές.

Για το λόγο αυτό, η αντικατάσταση των διοικητών στα νοσοκομεία της Αιτωλοακαρνανίας, παρά το γεγονός ότι αυτοί έχουν αξιολογηθεί αρνητικά, ίσως δεν γίνει τόσο γρήγορα όσα διαδίδεται τις τελευταίες ώρες. Όταν “περάσουν” από την Τρόικα και τα κριτήρια επιλογής των διοικητών, τότε μόνο θα έρθουν νέοι διοικητές. Επομένως το χρόνο τουλάχιστον θα τον αποφασίσει η Τρόικα. Αν θα γίνει πράξη η αποκομματικοποίηση του δημοσίου μένει να το δούμε…