Θέρμο : Καταγγέλλουν τη συνέχιση της ανάπλασης της πλατείας, παρά τις αντίθετες αποφάσεις

Η μείζονα αντιπολίτευση του δήμου Θέρμου καταγγέλει με ανακοίνωσή της τη “μονομερή απόφαση του Δημάρχου να συνεχίσει τις εργασίες του έργου της ανάπλασης και αναβάθμισης του Κέντρου της πόλης του ΘΕΡΜΟΥ έτσι όπως αρχικά σχεδιάστηκε, κόντρα:
1. Στην απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου (απόφαση 130/2014 περί αναστολής της εκτέλεσης των εργασιών του έργου με εξέταση σχετικής πρότασης προσαρμογής),
2. Στις προτάσεις της Διαπαραταξιακής Επιτροπής που συγκάλεσε ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Μαραγιάννης Κων/νος στις 20 Οκτωβρίου 2014,
3. Στο ομόφωνο ψήφισμα της Λαϊκής Συνέλευσης η οποία πραγματοποιήθηκε για το θέμα αυτό στις 5 Νοεμβρίου 2014, (το οποίο έκανε λόγο για πραγματοποίηση προσαρμογών στους χώρους πέριξ της πλατείας, για τεχνική λύση στην απορροή των όμβριων υδάτων και για την απαλοιφή περγκολών στο βορειοδυτικό τμήμα της πλατείας).
4. Στην Σύμβαση που η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου που υπογράφτηκε στις 13 Ιανουαρίου 2015 (ΣΥΜΒΑΣΗ ΕΚΠΟΝΗΣΗΣ ΠΡΟΣΑΡΜΟΣΤΙΚΗΣ ΜΕΛΕΤΗΣ) μεταξύ του Δημάρχου και του αρχιτεκτονικού γραφείου του κ. ΚΟΥΡΚΟΥΤΑ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ & με τίτλο: «Τροποποίηση της Αρχιτεκτονικής Μελέτης του έργου: Ανάπλαση-Αναβάθμιση του κέντρου της πόλης του Θέρμου» με αμοιβή 3.874,50 €.
5. Στην ομόφωνη απόφαση του Τοπικού Συμβουλίου της Τοπικής Κοινότητας Θέρμου γα απαλοιφή των περγκολών στο βορειοδυτικό τμήμα της πλατείας (απόφαση 13 Απριλίου 2015),
6. Στην απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου στις 14 Απριλίου 2015 όπου μειοψήφισε η πρόταση του εκπροσώπου της Πλειοψηφίας κ. Κωστακόπουλου Νίκου και υπερψηφίστηκε η πρόταση της μείζονος Αντιπολίτευσης (την ψήφισαν και δημοτικοί σύμβουλοι της Πλειοψηφίας).

Στην ανακοίνωσή της προσθέτει ακόμη :
Υστερα από τα παραπάνω δεν κατανοούμε γιατί ο Δήμαρχος επιμένει να συνεχίσει το έργο έτσι όπως αρχικά είχε σχεδιαστεί; Όλα τα παραπάνω «τα γράφει στα παλαιότερα των υποδημάτων του»; Πως διοικεί τον Δήμο χωρίς να λαμβάνει υπόψη τις αποφάσεις των αρμοδίων οργάνων; Ετσι αντιλαμβάνεται τους κανόνες της δημοκρατίας; Κρίμα για τον τόπο που γέννησε και δίδαξε στην πράξη την εφαρμογή των κανόνων της Δημοκρατίας !!! Δεν αντιλαμβάνεται ο κ. Δήμαρχος ότι το έργο αυτό έχει ήδη καταδικαστεί οριστικά και αμετάκλητα στην συνείδηση όλων των δημοτών.Πως πρέπει να το πούμε για το καταλάβει ο Δήμαρχος;

Η ΑΙΣΘΗΤΙΚΗ & η ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΌΤΗΤΑ της πλατείας χάνεται !!!! Γιατί επιμένει & συνεχίζει; Τι πλανάται πάνω και πίσω από το έργο της αρχικής μελέτης ανάπλασης και αναβάθμισης της πλατείας; Αναπάντητα τα παραπάνω ερωτήματα για όλους μας.
Περιμένουμε έστω και την ύστατη στιγμή ο κ. Δήμαρχος αν μη τι άλλο να υλοποιήσει τη Σύμβαση που έχει συναφθεί μεταξύ του Δήμου και του αρχιτεκτονικού Γραφείου ΚΟΥΡΚΟΥΤΑ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ για «Τροποποίηση της Αρχιτεκτονικής Μελέτης του έργου: Ανάπλαση-Αναβάθμιση του κέντρου της πόλης του Θέρμου» έναντι αμοιβής 3.874,50 € και να συνεχίσει το έργο λαμβάνοντας υπόψη την παραπάνω τροποποίηση του αρχικού σχεδίου.Εμείς δηλώνουμε κατηγορηματικά ότι με κάθε τρόπο θα υπερασπιστούμε τις αποφάσεις όλων των οργάνων του Δήμου και θα συμβάλλουμε για την ΑΙΣΘΗΤΙΚΗ & τη ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΗ βελτίωση των χώρων της πλατείας του Θέρμου.