Λουκέτα σε περιφερειακά Αστυνομικά Τμήματα φέρνει ο “Καλλικράτης” στην Αστυνομία

Μπορεί πριν λίγους μήνες το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας με ανακοίνωσή του να είχε γνωστοποίησει ότι τα σενάρια για καταργήσεις – συγχνεύσεις αστυνομικών τμήμάτων στερούνται πραγματικής βάσης, καθώς ο οργανωτικός σχεδιασμός για τη νέα διαρθρωτική δομή και τη χωροταξική διάταξη των Περιφερειακών Υπηρεσιών της Ελληνικής Αστυνομίας βρίσκεται σε πρώιμο στάδιο, όμως πλέον ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Τόσκας άνοιξε το θέμα σε πρόσφατη συνέντευξή του μιλώντας ευθέως για συγχώνευση αστυνομικών τμημάτων.

Στην Αιτωλοακαρνανία και συγκεκριμένα στην περιοχή ευθύνης της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ακαρανανίας ήδη διακινείται το τι πρόκειται να συμβεί και καταγράφονται μάλιστα και οι πρώτες αντιδράσεις, όπως αυτή των Τοπικών Κοινοτήτων του πρώην δήμου Ινάχου στο ενδεχόμενο κατάργησης του Α.Τ Εμπεσού. Σύμφωνα με πληροφορίες το σχέδιο – πρόταση για το χωροταξικό των αστυνομικών τμημάτων στην Ακαρνανία περιλαμβάνει εκτός από το Α.Τ Εμπεσού και τα αστυνομικά τμήματα Γαβαλούς, Κατούνας και Αγίου Βλασίου. Επίσης το σχέδιο προβλέπει και το κλείσιμο αστυνομικών σταθμών, όπως αυτών στο Μύτικα, την Πάλαιρο και το Μενίδι.

Όταν το όλο σχέδιο κατάργησης των αστυνομικών τμημάτων αρχίσει να παίρνει σάρκα και οστά εκτός από τις αντιδράσεις των τοπικών κοινωνιών, αναμένεται και η επίσημη αντίδραση της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Ακαρνανίας.