Ανακοίνωση Μοσχολιού για το τι έκανε ο ίδιος για το Γυμνάσιο Γαβαλούς

Τελικά φαίνεται πως τα έργα του ΕΣΠΑ που θα εγκαινιάζονται- γιατί τα περισσότερα καθυστερούν ακόμη- θα τα υποδεχόμαστε με μια ανακοίνωση της παράταξης του τέως δημάρχου Π. Μοσχολιού. Αυτή τη φορά αφορμή τα εγκαίνια στο Γυμνάσιο Γαβαλούς, για το οποίο η παράταξη Μοσχολιού μιλά για δικαίωση των προσπαθειών της, ενώ σημειώνει με έμφαση ότι “με την κατάργηση των Νομαρχιακών Αυτοδιοικήσεων το έργο αντιμετώπισε διάφορα προβλήματα, με αποτέλεσμα την καθυστέρηση των διαδικασιών ολοκλήρωσης της ανάθεσης. Με την παρέμβαση του τότε Δημάρχου Αγρινίου Παύλου Μοσχολιού τις διαδικασίες ανέλαβε να συνεχίσει ο Δήμος Αγρινίου και έτσι το αποτέλεσμα της δημοπρασίας εγκρίθηκε από την Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Αγρινίου στις 29-1-2013.”

Δεν είναι βέβαια κατόρθωμα αυτό, γιατί με τον Καλλικράτη και την κατάργηση των Νομαρχιών, ταυτόχρονα η αρμοδιότητα των σχολείων πέρασε στους δήμους… έτσι οι δήμοι σε όλη τη Ελλάδα υπέγραψαν προγραμματικές συμβάσεις με τις Περιφέρειες και συνέχισαν τα έργα από τη φάση στην οποία είχαν μείνει (είτε μελέτη, είτε δημοπράτηση κτλ.).

Να θυμήσουμε προς πάσα κατεύθυνση, πως όποιος αισθάνεται υπερήφανος πατέρας των έργων, μπορεί και κορδέλες να κόβει και ανακοινώσεις να βγάζει, αλλά θα πρέπει και να ντρέπεται που ως Πολιτεία κάναμε οκτώμιση χρόνια για να ανακαινίσουμε ένα σχολείο, λες και φτιάξαμε κάποιο δύσκολο τεχνικό έργο… και στο μεσοδιάστημα στοιβάζαμε τους μαθητές στα λυόμενα…

Αναλυτικά η ανακοίνωση του συνδυασμού «Σύγχρονο Αγρίνιο-Κοινωνική Συμμαχία» :
Το έργο «Αποκατάσταση ζημιών από σεισμούς στο Διδακτήριο Γυμνασίου Γαβαλούς» εντάχθηκε στο ΕΣΠΑ και δημοπρατήθηκε από τη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Αιτωλοακαρνανίας την 21-12-2010 με μελέτη, που είχε συνταχθεί από την ίδια Αρχή και ο προϋπολογισμός του έργου ανήλθε στα 1.172.000 ευρώ.
Με την εφαρμογή του «Καλλικράτη» και την κατάργηση των Νομαρχιακών Αυτοδιοικήσεων το έργο αντιμετώπισε διάφορα προβλήματα, με αποτέλεσμα την καθυστέρηση των διαδικασιών ολοκλήρωσης της ανάθεσης.
Με την παρέμβαση του τότε Δημάρχου Αγρινίου Παύλου Μοσχολιού τις διαδικασίες ανέλαβε να συνεχίσει ο Δήμος Αγρινίου και έτσι το αποτέλεσμα της δημοπρασίας εγκρίθηκε από την Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Αγρινίου στις 29-1-2013.Η σύμβαση του έργου υπογράφτηκε από τον Δήμαρχο Αγρινίου Παύλο Μοσχολιό και την ανάδοχο εταιρεία στις 2-5-2013. Στις 29-8-2013, που ο τότε Δήμαρχος επισκέφτηκε το εργοτάξιο, οι εργασίες είχαν προχωρήσει ικανοποιητικά και τελικά το έργο παραδόθηκε τον Δεκέμβριο του 2014.
Πρόκειται για ένα ιστορικό κτίριο, το οποίο πέραν της εκπαιδευτικής χρηστικότητας, έχει μεγάλη αρχιτεκτονική αξία, αλλά και συναισθηματικό συμβολισμό, αποτελώντας σημείο αναφοράς για όλους τους κατοίκους της Μακρυνείας.
Για αυτό και σήμερα χαιρόμαστε ιδιαίτερα, γιατί δικαιώνονται οι αγώνες και οι προσπάθειες, που κάναμε για ακόμη ένα έργο υποδομής του Δήμου, το οποίο αποδίδεται πρώτα από όλους στους μαθητές και τα παιδιά της Μακρυνείας.