Νοσοκομείο Αγρινίου : Eμπόδια στην αξιοκρατία ακόμη και από την ΥΠΕ

Χρειάστηκαν 27 μήνες και πάρα πολλές καταγγελίες για να εφαρμοστεί ο νόμος και ο οργανισμός του νοσοκομείου Αγρινίου και να γίνουν μόλις τον περασμένο Απρίλιο οι τοποθετήσεις των προϊσταμένων στη νοσηλευτική υπηρεσία του νοσοκομείου. Ακόμη όμως δεν έχει συμβεί το ίδιο στη διοικητική υπηρεσία του νοσοκομείου. Και σε αυτή την περίπτωση η καθυστέρηση αδικεί κατάφωρα και πλήττει οικονομικά συγκεκριμένους εργαζόμενους που βλέπουν όλο αυτό το διάστημα να βρίσκονται σε θέσεις προϊσταμένων συνάδελφοί τους που δεν πληρούν τα απαιτούμενα από το νόμο προσόντα… και καρπώνονται το επίδομα θέσης ευθύνης.

Τελικά η ΥΠΕ θέλει να διατηρηθεί η αναξιοκρατία;
Το ενδιαφέρον της όλης υπόθεσης το τελευταίο διάστημα είναι ότι πρόσφατα το ΔΣ του νοσοκομείου πήρε απόφαση να προχωρήσει στις τοποθετήσεις με βάση την εισήγηση της Υπηρεσίας. Ωστόσο όπως πληροφορείται το ΑγρίνιοCulture.gr στο όλο θέμα παρενέβη η 6η ΥΠΕ που με έγγραφο του διοικητή της ζητά από το ΔΣ του νοσοκομείου να… περιορίσει τις ενέργειες υπηρεσιακών μεταβολών στο προσωπικό. Επικαλούμενος λοιπόν αυτό το έγγραφο της ΥΠΕ ο διοικητής του νοσοκομείου ζητά νομική γνωμοδότηση και αρνείται να υπογράψει τις μεταβολές. Σημειωτέον ανάλογη στάση είχε κρατήσει και στις τοποθετήσεις των προϊσταμένων στη νοσηλευτική υπηρεσία. Παρ’ όλα αυτά την προηγούμενη εβδομάδα το ΔΣ του νοσοκομείου αποφάσισε να εμμείνει στη θέση του και εκείνο που απομένει είναι να πειστεί ο εδώ και μήνες υπό παραίτηση διοικητής του νοσοκομείου να υπογράψει τις τοποθετήσεις.

Θα πρέπει ωστόσο να σημειωθεί ότι προξενεί μεγάλη εντύπωση η στάση της 6ης ΥΠΕ στο όλο θέμα. Η διοίκηση της 6ης ΥΠΕ που τοποθετήθηκε πριν λίγους μήνες από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ υποτίθεται πως θα επιδίωκε την αξιοκρατία και όχι τη συνέχιση ενός καθεστώτος αναξιοκρατίας, όπου υπάλληλοι χωρίς τα απαιτούμενα από το νόμο προσόντα αμοίβονται περισσότερο από αυτούς που πληρούν τα κριτήρια του νόμου. Υποτίθεται πως θα έπρεπε να κινηθεί στην κατεύθυνση ανατροπής της υπάρχουσας κατάστασης που έχει καταγγελθεί πολλές φορές και από συνδικαλιστικούς φορείς…