Δημοτικό Συμβούλιο Αγρινίου : Παρωδία για τις εντυπώσεις

Για μια ακόμη φορά το δημοτικό συμβούλιο Αγρινίου έγινε θέατρο εντυπώσεων. Αυτή τη φορά συζητώντας τα θέματα της… προηγούμενης συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου… Το έναυσμα έδωσε ο τέως δήμαρχος Π. Μοσχολιός που χρησιμοποίησε τη διαδικασία των ανακοινώσεων εκτός ημερήσιας διάταξης του δημοτικού συμβουλίου, για να απαντήσει στην κριτική που ασκήθηκε στην προηγούμενη συνεδρίαση από την δημοτική αρχή σε σχέση με τα οικονομικά πεπραγμένα της προηγούμενης δημοτικής αρχής. Προφανώς ο Π. Μοσχολιός δεν έμεινε ικανοποιήμενος από τις απαντήσεις που έδωσαν οι σύμβουλοι της παράταξής του -σε εκείνη τη συνεδρίαση μιας και ο ίδιος απουσίαζε- και θέλησε να βάλει τη δική του πινελιά…

Χαρακτήρισε ψέματα και αρλούμπες τα όσα ειπώθηκαν για τα οικονομικά του δήμου και εκτίμησε ότι είτε η νέα δημοτική αρχή δεν καταλαβαίνει από οικονομικά, είτε γράφει από τώρα το σενάριο της αποτυχίας της για αυτό που θα παραδώσει σε τέσσερα χρόνια. Όσον αφορά το θέμα των δανείων του δήμου ο Π. Μοσχολιός είπε τα δάνεια είναι κυρίως των καποδιστριακών δήμων και «το μόνο δάνειο που πήρα ως δήμαρχος επί οκτώ χρόνια, ήταν για το κτήριο της Τράπεζας της Ελλάδας, και θα έκανα ξανά το ίδιο, αν είχα σήμερα την ευκαιρία». Μάλιστα είπε πως δεν είναι δυνατόν να εγκαλείται για το δάνειο αυτό και από την άλλη να καμαρώνει η νυν δημοτική αρχή στην Πινακοθήκη και την αίθουσα των συνεδριάσεων… Τέλος επανέλαβε πως παρέδωσε ένα δήμο με θετικό ισολογισμό και 162 εκατ. ευρώ δημοπρατημένα έργα. Ο Γ. Παπαναστασίου δεν θέλησε να διατηρήσει την ένταση που προκάλεσε ο Π. Μοσχολιός λέγοντας ότι πρέπει να τηρηθεί ο κανονισμός και να μην λέγονται άσχετα πράγματα. Επί της ουσίας απάντησε πως λάθος μεταφέρθηκαν στον Π. Μοσχολιό όσα ειπώθηκαν στην προηγούμενη συνεδρίαση και εξήγησε πως ο ίδιος ποτέ δεν είπε ότι ο δήμος χρωστά 28 εκατ. ευρώ, είπε πως οι δικαστικές απαιτήσεις είναι τόσες και για πρώτη φορά η νομική υπηρεσία του δήμου εκτιμά πως 5 εκατ. ευρώ περίπου θα πληρωθούν, κάτι που σημαίνει ότι μαζί με το δανεισμό το χρέος αγγίζει τα 20εκατ. ευρώ περίπου. Τα αίματα άναψαν και εκστομίστηκαν βαριές εκφράσεις, όταν ο αντιδήμαρχος Ν. Καζαντζής παρενέβη λέγοντας πως ο Π. Μοσχολιός παραβιάζει τον κανονισμό του δημοτικού συμβουλίου και λέει άσχετα πραγματα, και τον Π. Μοσχολιό να φωνάζει “λέτε ψέματα και αρλούμπες”. Ανάλογο διαξιφισμό είχε ο Π. Μοσχολιός και με τον αντιδήμαρχο Οικονομικών Χρήστο Γκούντα.

Παρά το γεγόνος ότι χθες συζητήθηκαν εκ νέου τα οικονομικά του δήμου Αγρινίου, για άλλη μια φορά δεν δόθηκε καμία απάντηση στο για ποιο λόγο η νομική υπηρεσία του δήμου τα προηγούμενα χρόνια δεν έκανε καμία εκτίμηση για τις δικαστικές απαιτήσεις σε βάρος του δήμου, όπως επίσης απαντήσεις δεν δόθηκαν και σε επιμέρους αλλά σημαντικά ζητήματα, όπως στο γιατί έμεινε απλήρωτη από τον “υγιή οικονομικά” δήμο η μελέτη για το νέο δημαρχείο, με αποτέλεσμα να καλείται σήμερα ο δήμος να πληρώσει περισσότερα χρήματα -ακόμη και τόκους- μέσω δικαστικών αποφάσεων.