Παναιτωλικός : Κρατάει την αντίδραση του δεύτερου ημιχρόνου

φωτό : paravatos.eu

Το δεύτερο ημίχρονο είναι αυτό που κρατούν στον Παναιτωλικό από το ματς με τον Πανιώνιο, στο οποίο γνώρισαν και πάλι την ήττα από τους «κυανέρυθρους» για δεύτερη φορά μέσα στον ίδιο μήνα. Το πρώτο ημίχρονο που θέλουν να ξεχάσουν. Πως προσεγγίζουν τους έξι πολύ δύσκολους αγώνες που έρχονται και τι πρέπει να κάνει ο Μαντζουράκης για να διορθώσει την κατάσταση…

Ο Παναιτωλικός στο παιχνίδι με τον Πανιώνιο στο Αγρίνιο για την 1η αγωνιστική της φάσης των ομίλων του Κυπέλλου Ελλάδας, παρουσίασε δύο διαφορετικά πρόσωπα. Στο πρώτο μέρος αγωνίστηκε μια ομάδα που περισσότερο ερασιτεχνική ομάδα θύμιζε, παρά ομάδα Σούπερ Λιγκ. Το passing game ήταν αδιανόητα κακό, οι επιστροφές στην άμυνα τραγικές και η κυκλοφορία της μπάλας ήταν ανύπαρκτη. Άλλωστε από αυτά τα λάθη προήλθαν τα δύο γκολ του Πανιώνιου, τα οποία ήταν και αρκετά για να πάρει το τρίποντο και στο Κύπελλο.

Στο δεύτερο μέρος, ο Παναιτωλικός φάνηκε πολύ πιο ανταγωνιστικός. Φάνηκε ότι είχε πλάνο στο παιχνίδι του, κάτι που δεν είχε στο πρώτο ημίχρονο. Άσκησε πίεση στον Πανιώνιο, με τους «κυανέρυθρους» να παρουσιάζονται με εμφανέστατη έλλειψη πειθαρχίας και ο ίδιος ο Μαρίνος Ουζουνίδης σε δηλώσεις του μετά το τέλος του ματς επεσήμανε τα λάθη της ομάδας τους στο δεύτερο 45λεπτο, που αν ο Παναιτωλικός δεν ήταν κακός στην τελική προσπάθεια, θα το είχαν πληρώσει πολύ ακριβά το τίμημα της αγωνιστικής καθίζησης του δεύτερου ημιχρόνου.

Οδηγός το δεύτερο ημίχρονο για τη συνέχεια
Όπως είναι απολύτως λογικό, στον Παναιτωλικό κρατούν το δεύτερο ημίχρονο και συνεχίζουν, αφού η ζωή δεν σταματάει στο παιχνίδι με τον Πανιώνιο. Μπροστά τους έχουν έξι πολύ δύσκολα παιχνίδια, με Ξανθη, ΠΑΣ Γιάννινα, ΠΑΟΚ, ΑΕΚ, Ατρόμητο και Ολυμπιακό, που καλούνται να έχουν κάποιο… κέρδος. Στο στρατόπεδο της ομάδας, σύμφωνα με πληροφορίες δεν έχουν βάλει κάποιο στόχο για αυτά τα έξι παιχνίδια και όπως τονίζεται από την ΠΑΕ «κοιτάμε κάθε παιχνίδι ξεχωριστά».

προπόνησηΑυτά είναι τα αδύναμα σημεία
Ο Γιάννης Μαντζουράκης έχει πολύ δρόμο μπροστά του για να διορθώσει τις αδυναμίες της ομάδας, οι οποίες είναι πάρα πολλές. Η πρώτη αδυναμία είναι το αμυντικό τρανζίσιον δηλαδή η γρήγορη μετάβαση από την επίθεση στην άμυνα, οι λεγόμενες επιστροφές. Στο πρώτο ημίχρονο έδειξαν ότι στερούνται αρκετά σε αυτό το κομμάτι, κάπως έτσι δέχθηκαν το πρώτο γκολ στο 10′. Το δεύτερο κομμάτι που θέλουν αρκετή δουλειά είναι το passing game και η κυκλοφορία της μπάλας.

Ο Παναιτωλικός είναι η χειρότερη ομάδα στη Σούπερ Λιγκ σε αυτόν τον τομέα. Παράδειγμα αυτού του ισχυρισμού το χθεσινό πρώτο ημίχρονο. Ο Πανιώνιος άσκησε μια πίεση στην πρώτη πάσα του Παναιτωλικού και οι παίκτες του Μαντζουράκη δεν μπορούσαν να αλλάξουν την μπάλα παραπάνω από δύο φορές. Από αυτή την ομάδα λείπει η φαντασία μέσα στο παιχνίδι, η πρωτοβουλία, οι κινήσεις χωρίς την μπάλα για να δημιουργηθούν καταστάσεις υπεραριθμίας, η αυτό που λένε οι μπασκετικοί… miss match.Αν ο Μαντζουράκης καταφέρει μέσα από τις προπονήσεις να βελτιώσει αυτά που αναφέραμε τότε ο Παναιτωλικός θα αποκτήσει αυτοπεποίθηση μέσα στο παιχνίδι του, δεν θα είναι πια τόσο προβλέψιμος και θα αποφύγει τα φθηνά γκολ, γιατί και τα δύο που έφαγε από τον Πλατανιά στο πρωτάθλημα και αυτά που δέχθηκε χθες από τον Πανιώνιο, ήταν φθηνά γκολ.

Και τώρα Ξάνθη, άτυχος Καμαρά, από εβδομάδα ο Κόρσιενς
Το παιχνίδι με τον Πανιώνιο αποτελεί παρελθόν και στον σύλλογο του Αγρινίου κοιτούν ήδη το επόμενο παιχνίδι που είναι εκτός έδρας με την Ξάνθη. Οι ποδοσφαιριστές έκαναν πρωινή προπόνηση και όσοι αγωνίστηκαν με τον Πανιώνιο έκαναν αποθεραπεία. Οι υπόλοιποι ποδοσφαιριστές προπονήθηκαν κανονικά και επιδόθηκαν σε: ασκήσεις ταχυδύναμης, ταχύτητες και σουτ. Ο Καμαρά δεν προπονήθηκε αφού στο ματς με τον Πανιώνιο υπέστη θλάση και θα μείνει εκτός για αρκετό χρονικό διάστημα, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες του JOINSPORTS o Κόρσιενς από την ερχόμενη εβδομάδα θα αρχίσει να ανεβάζει στροφές και θα μπει σιγά σιγά σε κανονικούς ρυθμούς προπονήσεων.

πηγή : joinsports.gr