Νέα ήττα για Παναιτωλικό – Νέα φαλτσοσφυρίγματα στην Ξάνθη

Ξάνθη – Παναιτωλικός 3-1
Χάρη σε δύο απευθείας εκτελέσεις φάουλ, η Ξάνθη έκανε την απόλυτη ανατροπή κόντρα στον Παναιτωλικό και πανηγύρισε την νίκη με 3-1. Ακυρώθηκε ως οφσάιντ κανονικό γκολ του Παναιτωλικού στο 1-1.Με 10 παίκτες τελείωσαν το ματς οι φιλοξενούμενοι.

Με τη σφραγίδα των Βιγιαφάνες και Ντιμιτρόφ
Νευρικό ήταν το ξεκίνημα του αγώνα για τις δύο ομάδες με αρκετά λάθη, ειδικά από τους παίκτες της Ξάνθης, στα πρώτα λεπτά. Αυτό όμως, δεν εμπόδισε τους φιλοξενούμενους να προηγηθούν με τον πιο ποιοτικό τους παίκτη να κάνει τη διαφορά. Ο Βιγιαφάνες με εντυπωσιακή ατομική ενέργεια πέρασε τον προσωπικό αντίπαλο, έκανε τη σέντρα σουτ και ο Μαρκόφσκι από κοντά άνοιξε το σκορ στο 9′. Μάλιστα, ο επιθετικός του Παναιτωλικού δεν πανηγύρισε το τέρμα που σημείωσε αφού για μία διετία φόρεσε τη φανέλα της Ακριτικής ομάδας.Μετά το αρχικό ξάφνιασμα οι παίκτες της Ξάνθης άρχισαν να κερδίζουν μέτρα στο γήπεδο με τον Παναιτωλικό να δίνει χώρο. Αυτό το πλήρωσαν οι φιλοξενούμενοι από μία στημένη φάση. Ο Νικολάι Ντιμιτρόφ με εξαιρετική εκτέλεση φάουλ στο 16′ δεν άφησε περιθώρια αντίδρασης από τον Κυριακίδη και έφερε το παιχνίδι στα ίσα.Μετά τα δύο γρήγορα γκολ, ο ρυθμός άρχισε σταδιακά να πέφτει. Μέχρι το τέλος του ημιχρόνου δεν σημειώθηκε κάποια αξιόλογη φάση, με τον Παναιτωλικό ωστόσο να δείχνει πιο κινητικός.

“Προδώθηκε” από ένα ακυρωθέν γκολ και ένα στημένο
Στην αρχή του δευτέρου μέρους και πιο συγκεκριμένα στο 48ο λεπτό, ο Μαρκόβσκι έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα, όμως ο επόπτης σήκωσε τη σημαία του για οφ-σάιντ και το γκολ ακυρώθηκε. Μια απόφαση που όπως φάνηκε από το ριπλέι ήταν λανθασμένη. Αν και ο Παναιτωλικός συνέχισε να πιέζει κυρίως από τα δεξιά με τον ορεξάτο Βιγιαφάνιες, η Ξάνθη ήταν αυτή που πήρε προβάδισμα στο σκορ στο 71′ χάρη σε ένα γκολ σπάνιας ομορφιάς από τον Παπαστεριανό. Ο Έλληνας άσος εκτέλεσε απευθείας ένα φάουλ από αρκετά μακρινή απόσταση, βάζοντας υποψηφιότητα για το τέρμα της χρονιάς. Επτά λεπτά αργότερα, ο Βιγιαφάνιες αντίκρισε τη δεύτερη κίτρινη κάρτα και αποβλήθηκε, αφήνοντας με 10 την ομάδα του για τα τελευταία λεπτά του αγώνα. Κάπου εκεί έσβησαν και οι ελπίδες των φιλοξενούμενων για κάτι θετικό. Το κερασάκι στην τούρτα το έβαλε ο Ερέα στις καθυστερήσεις με εύστοχο χτύπημα πέναλτι, δίνοντας τη νίκη στην Ξάνθη με 3-1. Αυτή ήταν και η πρώτη της νίκη για φέτος στα Πηγάδια.

Ξάνθη: Τσέναμο, Μπέρτος, Γουάλας, Σολτάνι, Λουσέρο (65′ Κρίστοφερ), Παπαστεριανός, Χερέα, Φλίσκας, Φαρκάς, Καπετάνος, Ντιμιτρόφ (58′ Νιέτο)
Παναιτωλικός: Κυριακίδης, Κουτρομάνος, Κέβιν, Κούσας, Βιγιαφάνες, Κάπελ (73′ Ρουσκουγιέδα), Παπάζογλου, Μάκος, Μαρκόβσκι, Πάουλο, Μύγας