“Γολγοθάς” η μεταφορά για μια μαθήτρια με ειδικές ανάγκες από τα Όχθια

Το δικαίωμα στη μάθηση στερεί η Πολιτεία από ένα κορίτσι με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες, καθώς αδυνατεί να αντιμετωπίσει εγκαίρως και να επιλύσει το ζήτημα της μεταφοράς του στο 1ο Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Αγρινίου. Ο διευθυντής του σχολείου Ν. Δεληγιάννης με την ακόλουθη ανακοίνωση γνωστοποιεί το πρόβλημα ευελπιστώντας στην ευαισθητοποίηση των αρμοδίων.

Αναλυτικά :
Θα σας παρακαλούσαμε να αναδείξετε την αδυναμία της πολιτείας να εξυπηρετήσει τη μεταφορά μαθήτριας με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες, η οποία γράφτηκε τον Ιούνιο για να φοιτήσει στην Πρώτη τάξη του Σχολείο μας, (1ο Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Αγρινίου). Ζητάμε δε τη συνδρομή σας για την επίλυση του αυτονόητου.
Η μαθήτρια διαμένει στα Όχθια Αγρινίου, είναι παιδί με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες και η οικονομική κατάσταση των γονέων της είναι τραγική. Δυστυχώς, πενήντα μέρες μετά την έναρξη των μαθημάτων, δεν κατέστη μέχρι σήμερα δυνατόν, να μεταφέρεται στο σχολείο, παρότι θα μπορούσε να εξυπηρετηθεί με τo μεταφορέα που εκτελεί το δρομολόγιο Κανδήλα – Αγρίνιο, μεταφέροντας ένα Νήπιο στο 1ο Ειδικό Νηπιαγωγείο, το οποίο συστεγάζεται με το Σχολείο μας.
Η δε Νομαρχιακή Ενότητα Αιτωλοακαρνανίας ισχυρίζεται ότι ακολουθεί τις νόμιμες προβλεπόμενες διαδικασίες οι οποίες κανένας δεν γνωρίζει πότε θα ολοκληρωθούν. Στο παιδί όμως δεν παρέχεται η εκπαίδευση που δικαιούται και αναγκάζεται να παραμένει εκτός σχολικού πλαισίου.