Επανεκκίνηση στην ανακατασκευή του Γυμνασίου Θέρμου

Τους προηγούμενους μήνες η παύση πληρωμών του ΕΣΠΑ, λόγω και των capital controls, είχε παγώσει δεκάδες μικρά και μεγάλα έργα σε όλη τη χώρα. Ένα από αυτά είναι και το έργο της ανακατασκευή του Γυμνασίου Θέρμου, που είχε πληγεί από το σεισμό του 2007 και επρόκειτο να έχει παραδοθεί στα τέλη του καλοκαιριού και να στεγάσει τους μαθητές του Γυμνασίου από τη φετινή σχολική χρονιά.

Μετά από αρκετούς μήνες με τις εργασίες να έχουν παγώσει, τις τελευταίες μέρες άρχισαν και πάλι, αφού αποκαθίσταται σιγά – σιγά η ροή χρηματοδότησης των έργων ΕΣΠΑ. Ήδη μηχανικοί της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος επισκέφθηκαν το έργο, ενώ σύσκεψη για το θέμα είχαν στο Μεσολόγγι η αντιπεριφερειάρχης Χριστίνα Σταρακά και ο δήμαρχος Θέρμου Σπύρος Κωνσταντάρας. Πλέον υπάρχει η αισιοδοξία ότι στις αρχές του 2016 το έργο θα έχει ολοκληρωθεί, αλλά ακόμη δεν έχει αποφασιστεί αν η στέγαση των μαθητών στο ανακαινισμένο κτίριο θα γίνει στη διάρκεια της φετινής σχολικής χρονιάς ή -το πιο πιθανό- θα γίνει από την αρχή της επόμενης.

Σημειωτέον ότι το έργο της ανακατασκευής του Γυμνασίου Θέρμου εκτός από τα προβλήματα χρηματοδότησης, επλήγη και από φωτιά που ξέσπασε στη μια πτέρυγα του σχολείου τον περασμένο Φεβρουάριο, ευτυχώς με περιορισμένες ζημιές.