Μάρκο Μαρκόφσκι, η βασική επιθετική αναφορά του Παναιτωλικού

φωτό : paravatos.eu

Ο σέντερ φορ του Παναιτωλικού είναι ο άνθρωπος που είναι ικανός να κάνει τη διαφορά στο παιχνίδι με τον ΠΑΣ Γιάννινα τη Δευτέρα και το JOINSPORTS αναλύει το παιχνίδι και τη συνεισφορά του Μάρκο Μαρκόφσκι στην ομάδα του Αγρινίου…

Το καλοκαίρι ο Παναιτωλικός εκμεταλλεύτηκε το γεγονός ότι η Κέρκυρα υποβιβάστηκε και απέκτησε τον Μαρκόφσκι, στην απέλπιδα προσπάθεια να αποκτήσουν έναν επιθετικό που θα έχει τη θέση του βασικού, μετά από τις… πόρτες που συνάντησαν στην καλοκαιρινή μεταγραφική περίοδο. Ο πρώην επιθετικός των «Φαιάκων» έχει δικαιώσει τους ανθρώπους του Παναιτωλικού για την επιλογή που έκαναν λίγες ημέρες πριν ξεκινήσει το πρωτάθλημα.

Τα στατιστικά του
Ο Μάρκο Μαρκόφσκι έχει αγωνιστεί και στα 9 παιχνίδια του Παναιτωλικού στο πρωτάθλημα, ήτοι 747 λεπτά συμμετοχής και έχει πετύχει μάλιστα τέσσερα γκολ, έχει μοιράσει μια ασσίστ και σκοράρει ένα γκολ ανά 187 αγωνιστικά λεπτά. Συνολικά, στην καριέρα του, όσο αγωνίζεται σε ομάδες της Σούπερ Λιγκ, έχει αγωνιστεί σε 80 ματς και αγωνίστηκε ως βασικός στα 63 από αυτά και μετράει 5675 λεπτά συμμετοχής. Επιπλέον, έχει σκοράρει 22 φορές, έχει δεχθεί 12 φορές την κίτρινη κάρτα και 2 φορές έχει αποβληθεί.

φωτό : paravatos.eu
φωτό : paravatos.eu
Το επίκεντρο και το κυνήγι
Ο Μαρκόφσκι είναι ο επιθετικός που θα ήθελε να έχει κάθε προπονητής. Ο φορ του Παναιτωλικού είναι ο άνθρωπος που έχει την ικανότητα να βάζει πλάτη στο τέρμα να σπάει τη μπάλα είτε στους δύο εξτρέμ, είτε στο δεκάρι που κινείται ως κρυφός επιθετικός. Η δεύτερη δουλειά πολύ σημαντική που κάνει ο Σέρβος είναι να κυνηγάει όλες τις μπαλιές, ακόμη και τις σκοτωμένες, προκειμένου να εξαντλήσει όποια πιθανότητα έχει να στείλει την μπάλα στα δίχτυα και να μετουσιώσει σε γκολ κάποια που μοιάζει θεωρητικά χαμένη επίθεση.

Η τρίτη δουλειά του και πολύ σημαντική είναι και η αυτονόητη να σκοράρει. Αν ο Μαρκόφσκι βρει το χώρο και τις κατάλληλες προϋποθέσεις δεν συγχωρεί. Βέβαια χρειάζεται να βρεθεί στη μέρα του. Ο φορ των Αγρινωτών στους 9 αγώνες που έχει αγωνιστεί μετρά συνολικά 10 τελικές προσπάθειες (6 σουτ εντός περιοχής, 4 κεφαλιές). Η τέταρτη δουλειά που κάνει ο Μαρκόφσκι είναι να πιέζει, να αμύνεται και δεν είναι απλά ο επιθετικός που μένει απαθής στα αμυντικά του καθήκοντα. Βοηθάει και στο αμυντικό παιχνίδι και το μαρτυράει το γεγονός ότι στο πρωτάθλημα έχει δύο κλεψίματα και πέντε επεμβάσεις.

Αν θεωρείτε ότι μόνο αυτά τα τέσσερα σημεία είναι αυτά τα που δίνει στον Παναιτωλικό, κάνετε λάθος. Ο Μαρκόφσκι γεμίζει και την αντίπαλη περιοχή, όχι μόνο με την παρουσία του, αλλά και την παρουσία των συμπαικτών του. Πως το καταφέρνει αυτό; Με τα 30 φάουλ που έχει κερδίσει σε αυτές τις 9 πρώτες αγωνιστικές του πρωταθλήματος.

πηγή : joinsports.gr