Μεϊμαράκης στο Αγρίνιο : Με τους νεοδημακράτες στο “ιερό” και μεγαλύτερο “εκκλησίασμα” [pics]

Ξέκοψε οριστικά τη συζήτηση για debate
Στην κατάμεστη αίθουσα του Παπαστρατείου Μεγάρου μίλησε σήμερα στο πλαίσιο της περιοδείας του για την προεδρία της ΝΔ ο Ευάγγελος Μεϊμαράκης.

 ΜειμαράκηςΟ υποψήφιος πρόεδρος της ΝΔ ξεκίνησε την ομιλία του επίθεση στη κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, λέγοντας ότι η ΝΔ πρέπει να καταρρίψει τους μύθους που δημιούργησε η αριστερά. Στο ερώτημα γιατί διαμαρτύρεστε αφού τα ψηφίσατε, ο Ευ. Μεϊμαράκης απάντησε ότι η ΝΔ ψήφισε τους στόχους και τα χρονοδιαγράμματα του μνημονίου, επιλέγοντας μια εθνικά υπεύθυνη στάση για να παραμείνει η χώρα στο ευρώ. “Τα μέτρα, όπως το 23% στην ιδιωτική εκπαίδευση και τη φορολογία των αγροτών, είναι της κυβέρνησης, εμείς ούτε τα ψηφίσαμε, ούτε τα εγκρίνουμε” είπε χαρακτηριστικά προσθέτοντας ότι ο Πρωθυπουργός το μόνο που ψάχνει είναι που θα βρεί να βάλλει φόρους και όχι πως το εισόδημα της χώρας και οι επενδύσεις θα αυξηθούν. Πρόσθεσε δε, υπερασπιζόμενος το έργο της κυβέρνησης Σαμαρά, πως “η ΝΔ έκανε κοινωνική πολιτική δίνοντας 500εκατ. ευρώ από το πλεόνασμα, ενώ ο Τσίπρας μας λέει ότι μόνο η αριστερά νοιάζεται για το φτωχό, δίνοντας μόνο 200εκατ. που δεν ξέρουμε κιόλας αν θα τα δώσει και του χρόνου”. Κατέληξε μάλιστα λέγοντας πως ο Τσίπρας που βλέπουμε μετά το Σεπτέμβριο του ναι σε όλα, είναι πιο επικίνδυνος από τον Τσίπρα του όχι σε όλα.

Όσον αφορά τα εσωτερικά της ΝΔ ο Ευ. Μεϊμαράκης προσπάθησε να παρουσιάσει τον ευατό του ως την ψυχή της παράταξης, λέγοντας ότι δέχθηκε στα δύσκολα και πριν τις εκλογές να ηγηθεί της προσπάθειας του κόμματος, “ενώ άλλοι ήρθαν να ηγηθούν μετά τις εκλογές….” Ξεκαθάρισε ότι δεν πρόκειται να συμμετάσχει σε debate λέγοντας ότι “τα debates είναι για να αντιπαρατεθούμε με τον Τσίπρα, μεταξύ μας δεν χωρούν αντιπαραθέσεις γιατί στις 23 Νοεμβρίου θα είμαστε πάλι όλοι μαζί στη ΝΔ”.

Αναφέρθηκε ακόμη την πρόθεσή του στην αρχή να μην είναι υποψήφιος. “Πίστευα οτι έπρεπε να κλείναμε πιο νωρίς τη διαδικασία της ηγεσίας. Παρότι ήμουνα αντίθετος σε αυτή την διαδικασία, προκήρυξα την εκλογή και δεν σκεφτόμουν να είμαι υποψήφιος. Συζητώντας με φίλους καταλήξαμε ότι το 28% μου έδειξε εμπιστοσύνη και δεν ήταν σωστό να μην ανταποκριθώ. Είναι μια διαδικασία νεοδημοκρατική, να δούμε πια λάθη έγιναν, να δούμε το πρόγραμμα μας. Πρέπει εμείς να φτιάξουμε το σπίτι μας, τη γειτονιά μας, την αυλή μας. Αν το σπίτι δεν είναι καλό, ποιος θα έρθει;” είπε χαρακτηριστικά και στη συνέχεια διατύπωσε εκ νέου την αντίρρησή του για την εκλογική διαδικασία λέγοντας : “η διαδικασία δεν είναι για τον κάθε περαστικό, αυτόν τον θέλουμε στις εθνικές εκλογές. Τώρα θέλουμε τον κάθε νεοδημοκράτη που αγαπάει το κόμμα και έχει δώσει μάχες για την ΝΔ. Και πρέπει να ξεχωρίσουμε από τον κάθε περαστικό. Στο “εκκλησίασμα” τους θέλουμε όλους, αλλά στο “ιερό” πρέπει ο νεοδημοκράτης να έχει τον πρώτο λόγο και να μπορούμε να συνεννοηθούμε”.

Παρόντες στην ομιλία του Ευ. Μεϊμαράκη ήταν οι βουλευτές του κόμματος στην Αιτωλοακαρνανία Σαλμά και Καραγκούνης, ο τέως βουλευτής της ΝΔ Δημήτρης Σταμάτης, πολλά κομματικά στελέχη της ΝΟΔΕ και των τοπικών οργανώσεων, πολιτευτές του κόμματος, στελέχη της αυτοδιοίκησης, καθώς επίσης ο τέως βουλευτής Ευρυτανίας Δημοσθένης Τσιαμάκης, ο βουλευτής Αττικής Γ. Βλάχος και ο βουλευτής Ιωαννίνων Κωνσταντίνος Τασούλας.